ZETApress

hírportál

Autóstoppal az állomásra

Illegális bevándorlókHárom illegális bevándorló bandukolt a délalföldi országúton. Személyautó jött szembe, vezetője megállt. ? Kár gyalogolnotok, szívesen elviszlek titeket a vasútállomásra, ha jól megfizetitek ? mondta nekik angolul. Egyikük megértette, arabul beszélt társaival, s megegyeztek, hogy a szegedi pályaudvaron euróban fizetnek.

Az állomás közelében rendőrautó kanyarodott eléjük, papírjaikat kérte. Egybehangzóan vallották, hogy stopposok, ingyen utaznak, így a járőrök csak lekérték a járművezető adatait, majd útjára engedték. Előtte az arabokat kiszállították, s megmutatták nekik a szomszédos állomást. A három bevándorló boldogan elindult, s örült, hogy a pénzük is megmaradt.

Jókedvűen üldögéltek a váróteremben, s hirtelen feltűnt az alkalmi taxis két kigyúrt barátjával, akik szintén menekülteket fuvaroztak. ? Elfelejtettetek fizetni! ? ripakodott rájuk. ? Milyen pénzről beszélsz? ? kérdezte az angolul tudó ?, hiszen a rendőröknek magad mondtad, hogy stopposok vagyunk, ingyen hozol! ? Fizessetek, vagy kiverjük belőletek! ? ordított a nagyhangú, s már ütni akart, de a bevándorlók megelőzték. A taxist és két segítőjét földre vitték, s a törvény nevében jól megbilincselték.

S honnan volt bilincsük? ? Mindannyian magyar rendőrök voltak, összehangolt akció keretében adták ki magukat arab menekülteknek és a rendőrautó sem véletlenül igazoltatta és szállította ki őket épp az állomás közelében. A megbilincselt alkalmi taxisok ruházatának és kocsijainak átvizsgálása során nagy mennyiségű valutát találtak náluk. Előállították őket a városi rendőrkapitányságon, s később az ügyészség vádemelési javaslatára a bíróság is letartóztatta mindhármukat. Azóta is a hűvösön csücsülnek, embercsempészés és illegális taxizás vádjával évekre a rácsok mögé kerülhetnek.

S mikor történt mindez és miért nem írták meg a napilapok? ? Mert az eset puszta kitaláció! Dél-Magyarországon javában zajlik az embercsempészés, s az illegális alkalmi személyszállítás, mely ellen semmit sem tesznek hatóságaink. Nemrég olvastuk, hogy egy ?alkalmi taxist? engedtek el, mert ő is és 3 utasa is egybehangzóan vallotta, hogy stoposként ingyen ülnek a gépjárműben. Mikor jut már végre eszükbe arabul és angolul tudó rendőreinknek és fogyasztóvédőinknek, hogy ?próbavásárlással? buktassák le az illegális bevándorlók, a gazdasági menekültek vámszedőit?

Szóljon hozzá!