ZETApress

hírportál

Kokóztak válogatottjaink

Tamara és BenceA Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) április 21-én kedden telefonon kapott értesítését a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatójától arról, hogy két felnőtt válogatott versenyző drogtesztje pozitív lett ? tudatta Balogh Péter Dávid sajtófőnök.

Tiszeker Ágnes tájékoztatta az MKKSZ-t, hogy egy versenyidőszakon kívüli teszt készült, melynek pozitív eredménye a felkészülési időszakban nem minősül doppingolásnak és hozzátette, hogy erről írásbeli jegyzőkönyvet fog küldeni a szövetségnek. A szövetség szakmai vezetése a szóbeli információ birtokában haladéktalanul úgy döntött, hogy az érintett versenyzők válogatott kerettagságát megszünteti. A szövetség szabályzata alapján, amennyiben egy versenyző nem sportolóhoz méltó magatartást tanúsít, akkor erre a szakmai igazgatónak saját hatáskörben joga van.

A válogatott kerettagságból történő kizárást a szövetség főtitkára, szakmai igazgatója és vezetőedzője április 23-án csütörtökön személyesen közölte a versenyzőkkel, edzőikkel és az érintett egyesület képviselőjével is. A két versenyző: Csipes Tamara és Dombvári Bence a döntést tudomásul vette. A szövetség szakmai igazgatója a válogatott keretből történő kizárásnak megfelelően a kerettagságból adódó juttatásokat is megvonta az érintett sportolóktól, valamint nem jelölte őket a júniusi bakui Európa Játékokra és erről április 29-én szerdán tájékoztatta a szövetség elnökségét is. Az MKKSZ elnöksége a szakmai igazgató döntését tudomásul vette. A Magyar Kajak-kenu Szövetség nyomatékosan kijelenti, hogy az eddig rendelkezésre állt információk alapján jogilag minden lehetséges szankcióval élt a két versenyzővel szemben, valamint hozzáteszi, hogy a történteket mélységesen elítéli és ezt a sportolói magatartást határozottan elutasítja.

A szövetséget a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ma délután hivatalosan is tájékoztatta arról, hogy a sportolók szervezetében kokain nyomaira bukkantak. A jegyzőkönyv alapján a Magyar Kajak-kenu Szövetség etikai szabályzatának 3.§ (1) bekezdés f) pontjába ütköző magatartás miatt megindítja a fegyelmi eljárást az érintett sportolókkal szemben. A szövetség érvényben levő fegyelmi szabályzata szerint a fegyelmi tárgyalás legkorábban május 11-én hétfőn lehet. A sajtóban megjelent tudósításokra való tekintettel már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is felvette a kapcsolatot a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel. A szövetség a megkeresés alapján a Magyar Antidopping Csoporttól kapott jegyzőkönyvet ma délután a rendőrség rendelkezésére bocsájtotta ? fejeződik be Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára közleménye.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Eltiltás dopping nélkül | ZETApress

Szóljon hozzá!