ZETApress

hírportál

Kék Vonal a Telekomnál

Kék VonalFigyelemfelkeltő és edukációs kampány indul a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések ellen. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Bizottsághoz a lengyel Nobody?s Child Foundationnel közösen ? tudtuk meg Budán ma délelőtt.

Egy egyedülállóan átfogó figyelemfelhívó és edukációs programhoz, illetve kampányhoz kaptak támogatást a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések ellen, a program fókuszában a megelőzéssel. Céljuk megvalósítása érdekében kamaszokkal foglalkozó szakembereket (pedagógusokat, bűnmegelőzési tanácsadókat, szociális munkásokat, pszichológusokat) képeznek, akik egy kisfilmekből és óravázlatokból álló edukációs anyaggal, módszertannal gazdagodnak, hogy kamaszokkal interaktív feladatokon keresztül, közösen tudjanak gondolkodni a szexuális visszaélések témaköréről.

Első képzési napjukat ? melyre 30 szakembert hívtak ? egy sajtótájékozóval kezdték, melyen mi is részt vettünk a Krisztina körúti Magyar Telekom Székház földszinti Tölösi Konferenciatermében. A sajtótájékoztatót Papp Zsuzsanna, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Kuratóriumi elnöke; Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő és Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője tartotta.

Szóljon hozzá!