ZETApress

hírportál

Korrupt volt a főfelügyelő

KerékbilincsLetartóztatták a terézvárosi közterület-felügyelők vezetőjét ? írta a Metropol.hu. Farkas Kálmán havi öt-nyolcszázezer forint kenőpénzt kapott a Centrum Parkoló Kft-től azért, hogy beosztottjai minél több autóra tegyenek kerékbilincset. Mivel a bilincselést a kft. munkatársai végezték, a parkoló társaság érdekelt volt a bilincselésben.

Szerda este 7 óra tájban magam is furcsa dolgot tapasztaltam Terézvárosban, a Nyugati pályaudvar előtti parkolóban. Sorban gördültek be az autók, s néhány ?alkalmi parkoló őr? irányította őket a szabad helyre. A beálló autó mellől aztán addig nem tágítottak, míg a baksist ? persze számla nélkül ? meg nem kapták.

Míg a 26-os buszban az indulásra vártam, három autó is beállt előttem az üres helyekre. Két sofőr fizetett, míg a harmadik erre nem volt hajlandó. A ?beállító szakember? rövid vita után továbbállt, majd nem sokkal később egy zöldruhás igazi parkoló őrrel tért vissza. A formaruhás őr rögvest fotózni kezdett, kitöltötte, majd a szélvédőre tette a büntetőcédulát. Utána dolga végeztével távozott, s a másik két autóval ? amelyek vezetői a parkolójegy megváltása helyett az ?alkalmi munkásoknak? zsebbe fizettek ? nem foglalkozott.

Belvárosban is hajtanak a felügyelők

A szomszédos Belvárosban is keresnek közterület-felügyelőt. Március 9-én érdeklődtem a munka iránt. ? Mennyit tudna bírságolni egy nap? ? kérdezte a főfelügyelő. ? Talán tíz-tizenkettőt ? feleltem, mert úgy emlékeztem, hogy a fővárosban ez a norma. ? Á, ez nálunk kevés! ? hűtött le Illés úr ?, a mieink 8 órában harminc-negyvenet szoktak, míg a 12 órás műszakban hetven feletti intézkedésszám volt a rekord. Aki ezt nem tudja teljesíteni, azzal nagyon hamar ?elbeszélgetünk? a Hogyan tovább?-ról.

A belvárosiak megint hirdetnek. Még szerencse, hogy időben tisztázzák a jelentkezőkkel az elvártakat! Nekem márciusban azt is elmondták, hogy a köztisztviselőktől katonás megjelenést várnak. A főnökök korábban fegyveres testületeknél ? rendőrségnél, vám-és pénzügyőrségnél ? szolgáltak. Hozzászoktak a fegyelemhez, s parancsolni se felejtettek el.

Szóljon hozzá!