ZETApress

hírportál

A kormányfő is gyászol

GyászKislétán hétfőre virradóra szörnyű tragédia történt, amelynek elkövetőit mélyen elítéli az egész magyar társadalom. A pénteki temetés napján osztozom az áldozat hozzátartozóinak fájdalmában, ahogy roma honfitársaim aggodalmában is ? nyiltalkozta a kormányfő.

Ez az újabb embertelen támadás cigány emberek ellen irányult, de a gyilkosok az egész nemzetre rontottak rá. Azok ugyanis, akik efféle rémtettekre képesek, és akik mentegetik őket, tagadják a köztársaság alapértékeit és a legalapvetőbb emberi értékeket is. Ezért a kormány minden támogatást megad a rendőrségnek, hogy mielőbb felkutassák a gyilkosokat, és a törvény teljes szigorával lehessen lesújtani rájuk.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a mostani ügy a bűnüldözésnél messzebbre mutat, és a megoldások is összetettebbek. A szélsőségeseket visszaszorítani, a társadalmat összetartani és a cigányság helyzetén javítani nem egyszerűen kormányzati feladat, de nemzeti felelősség is. Ebben a munkában minden egyes felelős politikusnak és minden demokratának feladata van. Magyarország a kölcsönös megbecsülés, a kulturális sokszínűség hazája kell, hogy legyen, nem a vak gyűlöleté és kirekesztésé ? írta Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

Bajnai Sólyomhoz megy

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke augusztus 10-én, hétfőn, 15 órakor fogadja Bajnai Gordon miniszterelnököt a Sándor-palotában. A találkozót követően Sólyom László köztársasági elnök sajtónyilatkozatot ad a Mária Terézia-szalonban a kislétai nyomozás jelen állásáról.

Szóljon hozzá!