ZETApress

hírportál

Pert nyert a kormányfő

Bajnai Gordon pert nyert a Magyar Nemzet ellen. A Fővárosi Bíróság kimondta: Bajnai Gordon által korábban vezetett Wallis nem okozott hátrányt a költségvetésnek, Bajnai Gordon nem kerülte ki az adószabályokat és a Ciprusról származó jövedelme után megfizette a magyar költségvetésnek járó adót. A bíróság első fokú ítélete helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet Bajnai Gordonnal kapcsolatos valótlan állításaiért.

A Fővárosi Bíróság napokban hozott ítélete szerint a Magyar Nemzet című napilap több cikkében, több esetben is valótlanságot állított Bajnai Gordon miniszterelnökkel kapcsolatban. A független bíróság két cikk összesen hét állításának valóságtartalmát vizsgálta, és megállapította: a napilap mindkét cikk mind a hét állításában valótlanságokat közölt a miniszterelnökkel kapcsolatban.

Így egyebek mellett a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete megállapította, hogy hamis a Magyar Nemzet június 3-án megjelent cikkében szereplő több állítás. Az igazság az, hogy Bajnai Gordonnak korábban résztulajdonában álló cége, a WEMS tulajdonosi köre nem volt ismeretlen, a volt és jelenlegi tulajdonosok adatait a ciprusi cégnyilvántartás adataiból bárki máig lekérheti megfelelő eljárási díj megfizetése mellett.

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint nem igaz az a június 3-án megjelent állítás sem, amely többek között azt állította, hogy a WEMS nevű cégtől származó jövedelme után Bajnai Gordon nem fizetett adót. Ezzel szemben a bíróság Bajnai Gordon adóbevallásai és adófolyószámla-egyenlege alapján megállapította, hogy ő az innen származó jövedelme után több mint 54 millió forint adót fizetett meg a magyar államnak. Ugyancsak megállapította a bíróság, hogy Bajnai Gordon nem kerülte ki a vonatkozó adószabályokat.

Az ítélet szerint hamis a Magyar Nemzet 2009. május 25-i számában közölt cikk azon állítása is, miszerint a Bajnai Gordon vezette Wallis-csoport több milliárdos kárt okozott a magyar költségvetésnek. A bíróság megállapította, hogy sem Bajnai Gordon, sem a Wallis-csoport nem okozott kárt az államkasszának.

A Fővárosi Bíróság helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet. Az ítélet nem jogerős. A miniszterelnök jogi képviselője útján akkor fordult a bírósághoz, amikor személyéről, Bajnai Gordonról sorozatosan jelentek meg hamis és félrevezető információk a napilapban ? tudatta Szollár Domokos kormányszóvivő.

1 hozzászólás

  1. drága Miniszter úr! Kérem önt segisen a gázt és a jelzálogomat kifizetni. Amerikában nagyon sok híres ember segit egy egy szegény emberen. Itt nálunk csak egy ember van csak ön. Eddig egy MIniszter sem volt hajlando. már ott tartunk hogy semmink sem lesz. a gyogyszert nem birjuk kiváltani. Kérem önt irjon nekem és többet írok a helyzetünkről. Köszönöm a figyelmét. Sok _ sok sikert. Remélem ÖN MINISZTER ÚR nem fog meg futamodni. Tisztelettel Krausz Istvánné