ZETApress

hírportál

SID az Eötvös 10-ben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Plus program hazai konzorciumvezetője és a HP Magyarország a Biztonságosabb Internet Napján (Safer Internet Day ? SID) ma tartotta rendezvényét az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér földszinti Színháztermében.

A Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros tartalmakra. Ugyanakkor tájékoztatni szeretné a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat és döntéshozókat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről.

Idén immár 10. alkalommal ünnepeljük a Biztonságosabb Internet napot. Az első, 2004-es rendezvény óta világméretű eseménnyé nőtte ki magát a SID, idén több mint 100 ország naptárában szerepel. 2013-ban a SID témája: Jogok és felelősségek az online világban. A nap szlogenje: Net-riszpekt! A rendezvényen megjelentek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), az NMHH képviselője, az előtag nélkül hívható 116-111 Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Puskás Tivadar Közalapítvány képviselői, valamint meghívott partnercégek, szakemberek. A rendezvény támogatója a HP Magyarország volt.

A 12 előadó Dr. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke, a Safer Internet Plus (SIP) program konzorciumvezetője, Czibók Zoltán, a HP Nagyvállalati Szolgáltatások üzletág vezetője, Miszlai Róbert, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Infomédia Szabályozási Főosztályának vezetője, Dr. Krasznay Csaba, a HP IT biztonsági tanácsadója, Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programmenedzsere, Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója, Mácz Ákos, a Magyar Telekom EU kapcsolatok vezetője, Táler Orsolya, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője, Birkás Bence, a PTA Biztonságosinternet Hotline projekt menedzsere és Rakoncza Zsolt, a Norton üzletág vezetője volt.

Szóljon hozzá!