ZETApress

hírportál

Átláccón a korrupció ellen

Interaktív oktatóprogram indult a korrupció ellen: Megnyitotta kapuit a Telenor ?Átláccó? Labirintus a közelgő korrupcióellenes világnapra készülve ma délelőtt a Kerepesi úti Aréna Plaza I. emeletén. A mobilszolgáltató a Transparency International Magyarországgal együttműködve látványos, interaktív módon kívánja felhívni a figyelmet a korrupció-ellenes harc fontosságára.

A megnyitón Ördög Nóra vezette végig az érdeklődőket a labirintusban, amelyhez kapcsolódóan gyerekprogramok is várják majd az érdeklődőket. Mától egy héten át, december 7-én, péntekig látogatható az Aréna Plazában a Telenor ?Átláccó? Labirintusa. A szolgáltató idén nyár eleje óta működik együtt a Transparency International Magyarországgal, mely a korrupció-ellenes világnaphoz kapcsolódóan idén is megrendezi az ?Átláccó? Fesztivált december 7-én.

A rendezvény küldetése, hogy elsősorban a fiatalok között népszerűsítse a korrupció elleni küzdelmet. A Telenor a fesztivál támogatójaként az eseményt megelőző héten figyelemfelkeltő akciót szervez, ez az ?Átláccó? Labirintus. Ennek célja, hogy a látogatók játékos, interaktív módon ismerjék meg a korrupció veszélyeit és segítséget kapjanak abban, hogy helyesen dönthessenek a korrupciós dilemmákban.

Harmadik éve támogatjuk az Átláccó Fesztivált, és idén nagyszabású rendezvénnyel szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem csak a politikusok, vállalatvezetők, jogászok és önkormányzatok felelőssége a korrupció elleni harc. Azért hoztuk létre az ?Átláccó? Labirintust, ezt a figyelemfelkeltő rendezvényt, hogy a fesztivál előtti héten ingyenes programokkal hívjuk fel a korrupció elleni küzdelemre a bevásárlóközpont látogatói és a környékbeli iskolások figyelmét. Azt szeretnénk, ha minél több emberhez jutna el az üzenet, hogy a mi egyéni, mindennapi döntéseinken is múlik, hogy jobb világban élhessünk ? mondta a Labirintus megnyitóján Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Szeretnénk arra ösztönözni a fiatalokat, hogy mondjanak nemet a korrupcióra, éppen ezért igyekszünk minél több innovatív megoldással felhívni a figyelmüket a problémára. Az ?Átláccó? Labirintus egy jó eszköz arra, hogy a kvízkérdéseken keresztül játszva megtanulhassák, mi a helyes döntés, ha korrupcióval találkoznak. A december 7-én megrendezésre kerülő ?Átláccó? Fesztiválunkon pedig azt mutatjuk be, hogyan lehet akár egy mobil applikációval tenni a korrupció ellen. Az érdekes beszélgetések után a Korrupcióellenes Világnap alkalmából rendezett fesztivált a Balkan Fanatik koncertje zárja majd az A38 hajón ? mondta el Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Átláccó Labirintus látogatói interaktív kvízjátékban vehetnek részt: míg végighaladnak az útvesztőn, több, a hétköznapi életben is előforduló, korrupciós szituációban kell döntést hozniuk. Aki jól választ, megtalálja a kiutat a labirintusból. A legkisebbeket minden délután mesemondás és rajzverseny várja a labirintus mellett kialakított gyerekszobában. A hétköznap délután fél 5, hétvégén pedig 3 órakor kezdődő foglalkozásokon a Telenor munkatársai olvasnak fel meséket.

A diákokat kihelyezett társadalomismeret órára várják, ahol a Transparency International önkénteseivel lehet beszélgetni a jó és rossz döntésekről, a korrupciós veszélyek felismeréséről és kezeléséről. Az ingyenes Telenor ?Átláccó? Labirintus november 30-a és december 7-e között minden nap 12 és 20 óra között várja az érdeklődőket az Aréna Pláza I. emeletén, a Media Markt előtti területen. A kihelyezett társadalomismeret órákra előzetes egyeztetést követően lehet jelentkezni.

Szóljon hozzá!