ZETApress

hírportál

Nem sikerült a tolvajfogás

Emlékeznek még az Attila utcai ház önjelölt nyomozóira? Úgy látszik, ez nem egyedi eset Budán. Egy közeli házban hasonló kalandban volt részem. Az esti órákban húzom ki a kukákat az egyik Batthyány utcai társasházból, s mivel nincsen kapukód, kulccsal kell bejutnom ? osztotta meg velünk élményét egyik olvasónk.

Az egyik alkalommal elfelejtettem kulcsot vinni, ezért aztán arra vártam a ház előtt, hogy egy hazajövő, vagy távozó lakó beengedjen. Ilyenkor lassan telik az idő, nem érkezett a megmentő, s nekem már tovább kellett volna mennem. Majd’ negyedóra múltán végre egy ismert fekete kocsi érkezett. Sokszor láttam a kapu előtt parkolni, s most végre a gazdáját is megismerhettem. Nagy darab idős úr áll le vele, lassan kászálódott kifelé. Komótosan vette ki aktatáskáját, lassan zárta be a kocsiajtót, majd még lassabban járta körül az autót, s mind az öt ajtót egyenként végigpróbálta, nem hagyta-e nyitva valamelyiket ? folytatódott a levél.

Látta, hogy a kapu előtt álldogálok, félszemmel folyton engem figyelt, mégsem indult befelé. Nem sürgettem, hagytam, hadd végezze a dolgát. Ha már eddig is negyedórát várakoztam, ez az egy-két perc nem számított. Hirtelen kinyílt belülről a kapu, egy ismeretlen hölgy távozott. ? Köszönöm, hogy beengedett! ? hálálkodtam neki, s már indultam is befelé. Mire a kukákhoz értem, már az ajtós úr is a kapuhoz ért. ? Mit keres itt? ? üvöltötte már az utcáról, de amikor meglátta, hogy a kukát húzom kifelé, rögtön megnyugodott és elnézést kért.

Nem haragudtam, inkább sajnáltam. Rájöttem, hogy nem véletlenül húzta az időt odakinn. Mivel gyanúsnak találta várakozásomat, azt hitte, hogy egy kocsit akarok feltörni, vagy valamelyik lakást akarom kirabolni. Azért nem jött a kapuhoz, mert nem akarta addig kinyitni, míg a közelben vagyok, s amikor a kijövő hölgy mellett bementem, gyanúját beigazolódni látta. Azért rohant utánam, hogy elfogjon egy besurranó tolvajt, de most nem jött neki össze! Sikerre vágyott, de csak magát tette nevetségessé! Azóta se láttam, de nem is hiányzik nekem ? fejeződött be olvasónk levele.

1 hozzászólás

  1. Szerencsére nem mindenütt ellenségesek a lakók! Egy Lövőház utcai társasház kuKAKI-behúzója vagyok, s nekem gyakran tesznek ki ruhákat ? öltönyöket, nyakkendőket, ingeket ? az udvarban álló kukáik mellé. Sajnos egyik sem jó rám ? áruló meg nem vagyok ?, ezért aztán mindet bedobálom a kukákba, mielőtt a ház elé kiteszem. Ezzel is csak pluszmunkát okoznak, de legalább a jó szándékuk értékelhető!