ZETApress

hírportál

Kifaggattuk a szóvivőt

A MÚOSZ Aranytollas Újságírók Társasága (AÚT) ma látta vendégül a Sajtóház Mikszáth-termében Dr. Garamvölgyi László rendőrtábornokot, az ORFK kommunikációs igazgatóját ? tudtuk meg az aranytollas Dr. Szalontai Évától, aki Dr. Szepesi György AÚT elnök és Pongrácz Zsuzsa AÚT titkár meghívására vett részt az eseményen.

Dr. Garamvölgyi László Miskolcon született, több évtizede az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársa. A másoknak való segítés szándékával, hivatástudatból választotta ezt a foglalkozást. Mint közszolgálati embernek, kötelessége a rendőrség intézkedéseiről hiteles tájékoztatást adni. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a rendőrség is átfogó képet kapjon az állampolgárok véleményéről. Ezen a sajtótájékoztatón is megosztotta álláspontját ? kötetlen beszélgetés mellett ? az újságírókkal, válaszolva a feltett kérdésekre.

A sajtótájékoztatón beszélt a magyar rendőrség jelentőségéről, szerepéről, a városi- és vidéki rendőrség feladatairól, a fokozott ellenőrzés megerősítéséről. Az ORFK szóvivőjeként pozitív gondolkodású, a problémákra nyitott és jó retorikus. Ars poeticája: fontos az állampolgárok korrekt, megfelelő tájékoztatása, melynek hiányában a legnagyszerűbb intézkedések végrehajtása is reménytelen. Az állampolgárok abban az esetben tudják elfogadni és támogatni a rendőrség munkáját, ha azt megértik, és így hozzáteszik a maguk emocionális és fizikai segítségét.

Szóljon hozzá!