ZETApress

hírportál

Kísértett a múlt

Bombariadó volt tegnap dél körül a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Pillanatok alatt kiürítették a Markó utcai épületet, kihívták a tűzszerészeket, de hamar kiderült, hogy vaklárma az egész. A tárgyalások viszont emiatt jócskán csúsztak, többet közülük másik időpontra kellett kitűzni, s emiatt az érintetteket újra utaztatni.

Hasonló esetet 1992-ben magam is átéltem, akkor a Zsaru Magazinban, 2007. március 15-én pedig a portálomon is beszámoltam róla. Korábban sem értettem, ma sem értem, miért kell ott a bejelentést komolyan venni? A Markó utcai bíróságokon ? a PKKB-n és a szomszédos Fővárosi Törvényszéken ? ’92-től detektoros kapu és csomagátvilágítás van, így a robbanószert lehetetlen bevinni! Sajnos a rendőröknek mégis komolyan kell venni a bejelentést és a protokoll szerint kell intézkedniük!

1992-ben a PKKB ülnökeként gyakran jártam a Markó utcában, az akkori bombariadó idején is épp tárgyaltam. Minket is kiküldtek, s csak a Zsaru magazin fotósával, újságíróként térhettem vissza az Igazságügyi Minisztérium Sajtóosztályának engedélyével. (Az IM akkor ugyanannak az épületnek a Szalai utcai oldalán székelt, de őket nem érintette a bombariadó, ők ugyanúgy dolgoztak tovább, mintha mise történt volna.) Akkor abban bíztunk, hogy a biztonsági őrség felállítása után a bombariadók egy csapásra megszűntek, de tévedtünk. Igaz, hogy az őrség megalakulását követően abbamaradtak, de 2007-ben is, meg 2012-ben is újra indultak, valakik újra robbantással fenyegettek. Kár, hogy a detektoros kapu és csomagátvilágítás ellenére ma is komolyan kell venni őket!

Szóljon hozzá!