ZETApress

hírportál

Pályázat, de minek?

A közbiztonság fokozására emelni kell a közterület-felügyelők és mezőőrök létszámát ? halljuk úton-útfélen. Sajnos ez csak üres szólam, akadnak önkormányzatok, akik csak kényszerből írják ki a pályázatot, de nem akarnak felvenni senkit! ? panaszkodott egy álláskereső.

Jómagam május közepén jelentkeztem Budakeszire mezőőrnek és közterület-felügyelőnek. Mindkettőhöz megvan a végzettségem és gyakorlati időm, érvényes a fegyver-orvosi és pszichológiai vizsgálatom. Autót és motort is vezetek, büntetve nem voltam, azonnal tudnék kezdeni. Mindezt beleírtam a pályázatomba, s vártam a személyes beszélgetést.

Közterület-felügyelőnek két embert május elején felvettek, harmadik társukat nem találták. Voltak ugyan korábban is jelentkezők, mégis újra kiírták a pályázatot, s június 27-re halasztották a kezdési időt. Mezőőrnek csak egy főt kerestek négyórás munkára, ott július elsején lehetett kezdeni. Abban bíztam, hogy valamelyik sikerül.

A Közbiztonsági, Környezetvédelmi és Közellátási bizottsági meghallgatás június 16-án délután volt Budakeszin. Heten voltunk mezőőr-jelöltek, s a közterület-felügyelő pályázókat is akkorra hívták. Csak a mezőőri múltamról kérdeztek, a közterület-felügyelői munkám nem érdekelte őket, pedig többször elmondtam, hogy abban is van gyakorlatom, azt is szívesen végezném. Végül úgy búcsúztunk, hogy az első három helyezettet talán behívják a június 30-i képviselő-testületi ülésre.

Június 28-án megtudtam, hogy a közterület-felügyelőnek kiválasztott hölgy meggondolta magát, s most újabb pályázatot kell kiírniuk. Ez újabb két hónap helyben járást jelent, s ez már nem az első eset. Már májusban is beléphetett volna valaki, június 27-től már én is dolgozhatnék, s bizonyára volt több jelentkező is rajtunk kívül. Lehet, hogy nem is akarnak senkit se felvenni, csak hirdetnek?

Bizonyára rám mezőőrként számítanak ? reménykedtem, de a 30-i testületi ülésre sem kaptam meghívást. Igaz, hogy a pályázati kiírás értelmében vállalnunk kellett, hogy nyilvános ülésen döntsenek rólunk, mégis zárt ülésen tárgyalták az új mezőőr kiválasztását. Okát azóta sem tudom, s zárt ülés lévén nem is tudhatok meg részleteket. Állítólag a kiválasztott örömmel vállalta el a munkát, így ezt legalább nem kell újra megpályáztatni. Most már csak azt nem értem, hogy a közterület-felügyelői munkakört miért kell május óta betöltetlenül hagyni, s ha már a kiválasztott hölgy visszalépett, mezőőrnek meg nem kellettem, miért nem lehettem én az új felügyelő július elsején? Kíváncsian várom az illetékesek válaszát!

Tavaly októberben olvastam, hogy Érden is kétszer utasítottak el látatlanban egy pályázót, s még akkor sem állt szóba vele a település jegyzője, amikor személyesen kereste fel fogadóóráján. Úgy látszik, bevett gyakorlat ez már a Pest megyei Polgármesteri Hivatalokban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pályázzon újra! | ZETApress

Szóljon hozzá!