ZETApress

hírportál

Kiürítés Ferencvárosban

Reggel óta több száz rendőr járja Ferencváros utcáit. Az egyenruhások egy Tóth Kálmán utcai építkezés egy kilométeres körzetében minden lakásba becsöngetnek, s mindenkit távozásra szólítanak fel. A fekvőbetegekért, járásképtelenekért mentőt, vagy járőr kocsit küldenek, s őket a Szent István és a Szent László Kórház kijelölt osztályaira szállítják.

S hogy miért van ez a nagy felhajtás? Óriásbombát találtak tegnap este egy ferencvárosi építkezésen, a Soroksári út közelében. A II. Világháborúból itt ragadt kéttonnás robbanószerkezet hat méter mélyen van beágyazódva a földbe. Ha felrobbanna, több száz méteres körzetben tarolna le mindent, ezért kell az óvatosság.

Nem csak a kerületet érinti a lezárás, hanem a Duna túlpartján lévő lágymányosi egyetemi kampuszt, s a kettőt összekötő Lágymányosi hidat is. Mivel a Csepeli HÉV is a lezárt területen halad keresztül, rövidesen azt is leállítják. A szigetről utána már csak a Gubacsi hídon és az M0-s hídon lehet Pestre vagy Budára távozni.

A járóképeseknek három iskolát jelöltek ki, ahol eltölthetik a napot. Ott kapnak majd élelmet is, meg éjszakai szállást. Nem tudni ugyanis, hogy a bomba hatástalanítása meddig fog tartani. Csak akkor kezdhetik el a tűzszerészek, ha már mindenki eltávozott a lezárt területről. Utána döntenek arról is, hogy helyben robbantják-e fel a gyilkoló gépet, vagy egy honvédségi lőtérre szállítják. A lakók csak utána térhetnek vissza otthonaikba.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Nem bomba volt a bomba
  2. Kutatóház Ferencvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!