ZETApress

hírportál

Vandál támadás Zuglóban

Tegnap éjszaka ismeretlen, vandál tettesek megrongálták a zuglói MSZP irodát. Az eset felveti a gyanút, hogy valakik a három nap múlva tartott zuglói időközi választás MSZP-s jelöltjének akarnak üzenni, esetlegesen megfélemlíteni, visszalépésre kényszeríteni.

Minden erőszakos cselekedetet elutasítunk. Tegnap élőláncos demonstrációt tartottunk Zuglóban az MSZP vezetésével, tiltakozva a József Attila Általános Iskola önkormányzati bezárása ellen. Csak remélni tudjuk, hogy nem ennek köszönhető az éjszakai irodarongálás! ? bizakodik az MSZP.

Különösen zavaró ez a támadás három nappal a választás előtt akkor, amikor közben a Zuglói Önkormányzat többségét és polgármesterét adó kerületi Fidesz szervezetről egyre-másra jelennek meg a zavaros ügyek a sajtóban, nem ritkán erőszakos cselekményekről, verekedésről beszámolva.

Felszólítjuk a kampányban részt vevő pártokat és jelöltjeiket, hogy nyilvánosan határolódjanak el a szélsőséges akcióktól. Zuglóban nincs helye az erőszaknak. Minden párt felelőssége, hogy világossá tegye, nincs helye az ilyen akcióknak kerületünkben, közös feladatunk pedig a kerület jövőjének építése.

A vasárnapi választáson induló jelöltünk, Demeter Márta olyan képviselőjelölt, aki a kerületért indult a választáson. Nem lehet megfélemlíteni és nem fog meghátrálni. Vasárnap ezért jöjjön el mindenki és támogassa Zugló jövőjét, támogassa Demeter Mártát! ? kéri az MSZP Zuglói Szervezete. A rongálás során az MSZP irodája mellett a Szabó Ervin Könyvtár kerületi részlege is károkat szenvedett el.

Szóljon hozzá!