ZETApress

hírportál

Dobozy védi az elnököt

Sólyom László köztársasági elnök hivatalában bemutatkozó látogatáson fogadta Bencze József vezérőrnagyot, országos rendőrfőkapitányt. A júniusban beiktatott rendőri vezető terveiről, munkájáról és a rendőrség előtt álló feladatokról, így a schengeni határőrizeti rendszerhez történő csatlakozás előkészületeiről, valamint a rendőrség és határőrség integrációjának jelenlegi állásáról tájékoztatta az államfőt. A megbeszélésen részt vett Szabó Ferenc vezérőrnagy, a Köztársasági Őrezred leköszönő, és Dobozy József dandártábornok, a testőrcsapat leendő parancsnoka is.

Nem csak az Őrezred élén történik változás. November közepén távozik posztjáról Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitánya is. Rossz nyelvek szerint ezzel az évvégén megszűnő Határőrség vezetőinek készítik elő új beosztásukat, de az az illetékesek sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták.

Hétfőtől Székely Tamás az új OEP-főigazgató

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Székely Tamást nevezte ki az OEP főigazgatójának. Major Zoltán, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának augusztusi távozását követően szeptember 26-án pályázatot írt ki az egészségügyi miniszter a megüresedett poszt betöltésére. Horváth Ágnes miniszter asszony javaslata alapján a kormányfő október 29-i hatállyal nevezte ki Székely doktort az OEP új főigazgatójának.

Szóljon hozzá!