ZETApress

hírportál

Tegnap megint balhéztak

A keddi napon sem zajlott méltóságban az ünnep. A tiltakozó kevesek a délelőtti Kossuth téri zászlófelvonást, majd a Nagy Imre-szobor koszorúzását zavarták meg bekiabálásaikkal. A kellő távolságtartás miatt tojásdobálással meg sem próbálkoztak, bár ebben talán az egyre emelkedő tojásárak is szerepet játszottak.

Délután az Astoriánál beszélt Orbán Viktor pártelnök. Ide vonultak a megemlékezők a Corvin mozi elől is nem csak gyalog, de motorokkal. Néhány szélsesőges elem is beszivárgott a nagygyűlés helyszínére. A Fidesz rendezői előbb nem akarták őket beengedni, de később rájöttek, hogy jobb a békesség. A menet innen az Andrássy úti Terror Háza Múzeumhoz vonult csendes gyertyagyújtásra.

Az Oktogonon vonultak keresztül, ahonnan négy szkinhedet állított elő a rendőrség. Kocsijukból baseboll-ütőket, fasiszta röplapokat és fekete pólókat foglaltak le. S hogyan kerültek a rendőrség látókörébe? Összekoccantak egy másik autóval, s a konfliktust veréssel akarták lerendezni. Úgy megütötték a másik sofőrt, hogy egyik foga kitört, szemüvege összetört, arcán vérző seb keletkezett. Őt a mentő vitte el, bilincsbe vert támadóit a rendőrök. Ha csendben maradnak, senki sem figyel fel rájuk. Nem véletlenül hívják ezt a típust izomagyúnak.

A rendbontók nem tanultak a hétfő esti rendőri fellépésből, tegnap este az Alkotmány utcánál próbálkoztak. A rendőrség itt is határozottan, de törvényesen és az arányosság elvét betartva lépett fel ? ahogy főkapitányuk ezt megjegyezte ?, így megint gyorsan rendet tettek. Mivel fennállt a veszély, hogy a Gyorskocsi utcai vendégszeretet élvező Toroczkai László kiszabadítására készülnek hívei, a hétfőn betiltott vonulás értelmi szerzőjét vidéki börtönbe szállították.

A diósdi házi őrizetét megszegő Budaházy Györgyöt még mindig keresik. Hiába szólalt fel hétfőn a Szabadság téren, nem volt jogalap őrizetbe vételéhez. A házi őrizet megszegését csak jelezheti a rendőrség a bíróságnak, de a további lépéshez bírói végzés kell. A mai munkanapon bizonyára országos körözését és őrizetbe vételét rendelik el, s elfogása esetén talán a börtönben marad, de ehhez akkor egy újabb bírói döntés kell.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Felesleges hídfoglalás

Szóljon hozzá!