ZETApress

hírportál

Zárkajegy

Hétfőn egy hétre benépesült, de hivatalosan csak ma nyílik a Hajógyári sziget. A biztonságra most is, miként a múlt században, egy civil biztonsági szolgálat tagjai vigyáznak. Reméljük, hogy nem úgy teszik most mindezt, mint tették 11 évvel ezelőtt!

Verőfényes kora délután a Pepsi-szigeten. Andi a barátjával andalog a tűző napon. Csak későn veszi észre, hogy az előtte álldogáló csoportot a biztonsági szolgálat tagjai ellenőrzik. Karján még ott rikít az előző napi belépőjegy, a feltűnő színű ?szigetelőszalag?, ezért gyorsan sarkon fordul. A biztonságiaknak ez már több mint gyanús. Hárman mindjárt utánuk erednek ? írtuk meg a BörtönÚjság 1999. augusztus 13-i számában.

Vagy megveszitek az 1500 forintos napijegyet mára is, vagy beviszünk benneteket ? állja útjukat az egyik cerberus, míg társai hátulról állják el a menekülési útvonalat. ? Látjátok azokat a fiatalokat a kocsiban? Ők sem akartak fizetni, ezért most este 8-ig bezárjuk őket egy szobába. Napijeggyel megválthatjátok a szabadságotokat, enélkül viszont velük tölthetitek az egész délutánt. Sötétedés után aztán majd kirakunk titeket is velük együtt a szigetről.

Andi és barátja inkább fizet. Délután 1 óra van, hosszú lenne este 8-ig egy szobában üldögélni. Sehogy sem értik viszont, mióta van joga egy civil biztonsági szervezetnek valakit 7 órán keresztül a személyi szabadságában korlátozni. Az őrök most ezt tették a begyűjtött fiatalokkal, s bizonyára ezt tették az egyhetes rendezvény többi napján is ? írtuk meg épp 11 éve a BörtönÚjságban.

Szóljon hozzá!