ZETApress

hírportál

Fináncok a tv2-n

Tegnap este a tv2-n láttuk a Fináncokat. Az Irigy Hónaljmirigy humoros műsora a korrupt vám- és pénzügyőröket figurázta ki, akik ?civilben? maffiózók voltak, s az útjukba kerülőket jócskán lenyúlták, hogy a kártyaadósságukat kifizethessék.

Már várom, amint a VPOP parancsnokai, meg a felügyelő kormánytagjai tiltakozó jegyzéket juttatnak el a tévécsatorna vezetőihez, melyben leírják, hogy ők bizony nem korruptak, s a humoros tévéműsor alkalmas volt a lejáratásukra. S hogy miért gondolom mindezt? Mert volt már erre példa néhány éve a tv2 történetében.

Emlékszünk még a 2007-es Bazi nagy roma lagzira? Az Irigy Hónaljmirigy tagjai akkor nem fináncokat, hanem romákat alakítottak. Bemutatták, hogyan lopnak, hogyan pirosoznak, hogyan óbégatnak. Alig telt el pár nap, a roma szervezetek máris tiltakoztak! Felháborodottan közölték, hogy ők bizony nem ilyenek, s ez a humoros alkotás alkalmas volt a népcsoport lejáratására. A csatorna vezetése nem győzött elnézést kérni a műsorért!

Nem tudom, hogy a fináncok tiltakoznak-e majd, de nehezen hiszem. Ők a helyükön kezelik a dolgokat, s különben is az kiabál, akinek a háza ég. Közöttük is vannak korruptak, a romák között is vannak bűnözők, de ebből még nem szabad általánosítani! Azt is tudom, hogy a korrupt tisztviselőket kiveti magából a testület ? a korrupt finánc nem sokáig lesz finánc! ?, míg a tolvaj romát sose közösítik ki társai, ő mindig roma marad. S amíg egy korruptnak tudható a munkahelye is, addig a bűnözőket tilos etnikai hovatartozásuk szerint nyilvántartani!

Szóljon hozzá!