ZETApress

hírportál

Meghallgatták a miniszterjelöltet

Takács Albert eddigi helyettes ombudsmant jelölte igazságügyi és rendészeti miniszternek a napokban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A jelöltnek ma részt kellett venni az ilyenkor szokásos parlamenti bizottsági meghallgatásokon. A szoros időbeosztás szerint kétóránként más-más testület hallgatta meg. Szerencsére a helyszínek közel voltak egymáshoz.

Először az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságnál jelent meg a jelölt úr délelőtt 10 órakor a főemeleten, majd délre a Parlament földszintjére ment a Honvédelmi és rendészeti bizottsághoz. 2 óra előtt újra liftezhetett, mert az Európai ügyek bizottsága a főemeleten hallgatta meg. A játékszabályok értelmében mindenütt csak a kormánypártok támogatták kinevezését.

Elődjét, Petrétei Józsefet holnapi nappal mentette fel tisztségéből a kormányfő, az utód pedig szintén holnap reggel kapja meg a miniszteri kinevezést a Sándor palotában. A távozó és érkező miniszter közösen jelölte országos rendőrfőkapitánynak Bencze József vám- és pénzügyőr tábornokot, akit a miniszterelnök tegnap már be is mutatott. A BRFK élére is találni kell valakit, s ebbe már az új főkapitánynak is biztosan lesz beleszólása.

Szóljon hozzá!