ZETApress

hírportál

Ablaktörés tárolóvágányon

A vasút-társaság azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Kálmán Imre EuroNight tegnapi meghibásodása után kialakult helyzet miatt – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Június 30-án csütörtökön este a Keleti pályaudvaron a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer – Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram a kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a fedélzeten.

A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit.

A MÁV-START az utasok kártalanítását teljes körűen biztosítja. Kérjük az érintett utasokat, jelentkezzenek a MÁVDIREKT éjjel-nappal hívható telefonszámain: +36-1-3-49-49-49, Telekom hálózatából +36-30-499-4999, Yettel (volt Telenor) hálózatából +36-20-499-4999, Vodafone hálózatából +36-70-499-4999 vagy az eszrevetel@mav-start.hu emailcímen! A vasút-társaság ezúton kér elnézést utasaitól az őket ért kellemetlenségért!

Szóljon hozzá!