ZETApress

hírportál

Hamis bérlet garanciával

Elfogták a csalót a rendőrök. A budapesti nyomozók őrizetbe vették azt a 69 éves férfit, aki a gyanú szerint BKK-automatából lopott biztonsági papírokra gyártott bérleteket.

A rendelkezésre álló adatok alapján E. Tamás kereskedett az általa gyártott hamis bérletekkel. A rendeléseket előre felvette, majd a BKK-automatából lopott biztonsági hőpapírra a vevők adataival bérleteket nyomtatott. A hamis bérletek a lopott papír és a férfi által használt speciális hőnyomtató miatt szinte teljesen megegyeztek az eredetivel, azok csak az eredeti hátoldalán lévő sorszámokban különböztek.

A 69 éves csaló az eladáson túl teljes körű szolgáltatást nyújtott vevőinek: lejáratkor rögtön új szelvényt kínált, aki pedig lebukott, annak garanciában adott másik bérletet – tudatta a BRFK és a BKK Kommunikáció.

A BRFK Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya E. Tamást június 22-én szerdán elfogta. A férfi belvárosi lakásában a rendőrök több lopott biztonsági hőpapírtekercset (mely több száz hamis bérlet előállítására alkalmas), speciális hőnyomtatót, számítógépet, illetve több, feltehetően megrendelésre készült, már személyes adatokkal ellátott hamis bérletet találtak és foglaltak le.

Köszönet jár a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégáinak az együttműködésért, amelynek keretében a BRFK és a BKK olyannal szemben intézkedett ismét közösen, aki jelentős kárt okozott a BKK-díjtermékek hamisításával. A BKK nagy figyelmet fordít az ilyen típusú visszaélések visszaszorítására: folyamatosan korszerűsíti a hőpapírok biztonsági elemeit és a TVM-automaták működését, egyúttal olyan fejlesztéseket hajt végre, amelyek hatékonyan segítik az ellenőrzést végzők munkáját és eredményességét – mondta el Borsi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs vezetője.

A nyomozók E. Tamást nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság június 24-én pénteken elrendelt. A BRFK munkatársai E. Tamás vevőivel szemben csalás és hamis magánokirat felhasználás vétsége miatt indítottak eljárást.

Szóljon hozzá!