ZETApress

hírportál

Zéró tolerancia!

Lekapcsolták a magyar James Bondot. Lenyűgöző videóval száll szembe a magyar rendőrség az ittas vezetéssel, amit elmondásuk szerint nem lehet pusztán büntetéssel megállítani – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára kiemelte, hogy az ittas vezetés szinte azóta probléma, hogy megjelentek az első autók. Visszaszorítása a rendőrség nagyon fontos célja, de ennek csak az egyik eszköze a büntetés. Sokkal fontosabb a meggyőzés, amelynek nagyon jó eszközei az átélhető jelenetek, amelyek jobban rögzülnek, mint a szigorú paragrafusok.

Évek óta tart az együttműködésünk Tordai István műsorvezetővel. Fontosnak tartjuk, hogy könnyed, szórakoztató stílusban adják át a nagyközönségnek még a legkomolyabb üzeneteket is. Nem volt kérdés, hogy az új kezdeményezés mellé álljunk – tette hozzá az alezredes.

Ön dönt: Iszik, vagy vezet?

Korábban készítettünk két nemzetközi filmet a James Bond mozit támogató világmárkákkal együttműködésben, és mind a kettő hangos sikert aratott. A filmekben én alakíthattam a főhőst, ezért a sajtó megpecsételt: Tordai István a magyar James Bond. Megjegyzem, semmilyen szinten nem tartom magam a világhírű 007-esnek, de ha már így alakult, gondoltuk miért ne állíthatnánk e történetet jó ügy szolgálatába. A rendőrséggel közösen készítettünk egy mozis minőségű filmet, melynek üzenete: Ön dönt, iszik, vagy vezet? – mondta Tordai István.

Mivel e témakört már számtalanszor feldolgozták, ezért szerettünk volna újszerűt alkotni. A képeket több nap alatt vettük fel, a Hungaroringen és a gödöllői Királyi Kastélyban. Grandiózus feladat volt, de ha képeinkkel megmentünk egy életet, akkor már megérte – tette hozzá a magyar James Bond. A 2020-as gödöllői filmről idekattintva olvashatunk.

Több híresség is beállt a jó ügy mellé. Sütő Enikő, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Bikfalvi Tamás műsorvezető és Kiss Virág fitnesz világbajnok is szerepel a kisfilmben. A film zenéjének címe Összeérünk, melynek Zsombok Réka (Zséka) az előadója és társszerzője.

Szóljon hozzá!