ZETApress

hírportál

Rendőri akció Budán

A budai fonódó villamosvonalat ellenőrizték a BRFK és a BKK munkatársai. A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében – tudatta a BKK Kommunikáció.

Ezúttal a 41-es villamost, megállóhelyeit és azok környékét ellenőrizték január 18-án kedden. Az egyenruhások az egész napos akció alatt közterületi alkoholfogyasztás és közlekedési szabálysértés miatt három esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Ezen felül négy embert fogtak el és állítottak elő: három ellen körözés volt kiadva, míg egy férfit lopás és rongálás közben értek tetten. Utóbbi jegyautomatákat rugdosott, majd az egyikből pénzt próbált kiszedni.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Szóljon hozzá!