ZETApress

hírportál

Újabb razzia az 1-esen

Megint az 1-es villamos vonalán intézkedtek a rendőrök. Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a BRFK és a BKK. A legutóbbi akció a november 30-ihoz hasonlóan az 1-es vonalon volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések főváros-szerte.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal január 12-én szerdán ellenőrizték az 1-es villamost, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét – tudatta a BKK Kommunikáció.

Az akció során az egyenruhások koldulás szabálysértés miatt négy esetben intézkedtek, két szabálytalan gyalogossal szemben eljárást kezdeményeztek, közterületi alkoholfogyasztás miatt pedig egy szabálysértési feljelentést tettek. Köztisztasági szabálysértés miatt egy alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, míg három emberhez mentőt kellett hívni. Elfogtak közben egy 44 éves férfit, aki kábítószer-fogyasztás jeleit mutatta.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

Szóljon hozzá!