ZETApress

hírportál

Rendőrök a trolikon

Ezúttal a 80-as trolibusz vonalán intézkedtek a rendőrök – tudatta a BKK Kommunikáció. Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a BRFK és a BKK. A legutóbbi akció a 80-as trolibusz vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök a metró- és villamosvonalak után ezúttal december 16-án csütörtökön a 80-as trolibuszt, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét ellenőrizték.

Az akció során buszsáv szabálytalan használata, köztisztasági szabálysértés, közterületi alkoholfogyasztás, valamint a gyalogosok szabálytalan közlekedése miatt intézkedtek. A rendőrök 11 szabálytalankodónak helyszíni bírságot szabtak ki, míg hét főt maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt figyelmeztettek.

A BKK és a BRFK együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

Szóljon hozzá!