ZETApress

hírportál

Madártollas sorozatgyilkos

Tavasszal jelent meg James Patterson & J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok (The Coast-to-Coast Murders) című regénye a pszichológiai feszültség nagymestereitől Bosnyák Edit fordításával az Agave Könyvek gondozásában.

J.D. Barker: A negyedik majom-trilógiával egy új dimenzióját teremtette meg a modern kori kriminek; nemcsak egy olyan sorozatgyilkos figuráját hozta létre, amilyet eddig nem láttunk, de remek ízléssel és arányokkal vegyítette a műfaj klasszikus elemeit az új elgondolásokkal.

A könyvek világszerte hatalmas sikert arattak, és a kritikai elismerés sem maradt el: James Patterson, a világ egyik legnépszerűbb szerzője felkérte Barkert egy közös thriller megírására. A madártollas gyilkosságok fogadtatása minden előzetes várakozást túlszárnyalt, így a páros már dolgozik a következő közös regényen és a könyv megfilmesítése is szóba került.

Michael és Megan Fitzgerald örökbe fogadott testvérek – Michael kamionsofőr, Megan pedig pszichológiát tanul az egyetemen -, akik borzalmas közös múlton osztoznak és csak egymásban bízhatnak. A nevelő-szüleik híres intellektusok, egy kiváló diplomával rendelkező pszichológus és egy elismert pszichiáter, akik sajátságos kísérleti környezetben nevelték fel fogadott gyerekeiket, ami bár megóvta őket a világ kegyetlen realitásától, ugyanakkor sötét titkokat is kényszerített rájuk.

Los Angelesben Garrett Dobbs nyomozó és Jessica Gimble FBI-ügynök egyesített erővel dolgozik egy gyilkossági ügyön. Találnak is egy gyanúsítottat, és letartóztatják, de ekkor valaki elkövet egy ugyanolyan gyilkosságot. Majd még egyet. Aztán már nemcsak Los Angelesben, hanem az ország különböző részein. A nyomozók felfigyelnek a négytagú Fitzgerald családra: lehet közük a gyilkosságokhoz?

Dobbs és Gimble versenyfutásba kezd az idővel, és átszelik az egész országot Kalifornia partjaitól egészen New York államig, hogy megállítsanak egy rendkívül találékony és elmebeteg sorozatgyilkost, akinek olyan sötét és furcsa étvágya van, hogy ellene a logika és a tapasztalat már nem segít – olvastuk a fülszövegben.

A szerzőpáros

J.D. Barker számos könyv, például a Dracul és A negyedik majom-trilógia szerzője. A regényeit két tucat nyelvre lefordították, és elkeltek a megfilmesítési jogaik is. Barker a New Hampshire-i tengerparton lakik feleségével, Daynával, és lányukkal, Emberrel.

James Petterson a világ egyik legnépszerűbb szerzője, Alex Cross megalkotója. A kortárs írók közül az általa létrehozott képzeletbeli hősök bizonyultak a legmaradandóbbnak. Floridában él a családjával.

Szóljon hozzá!