ZETApress

hírportál

Nyomozás csütörtökön

Folytatódik A csütörtöki nyomozóklub (The Thursday Murder Club)! Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg (The Man Who Died Twice) című regénye Orosz Anna fordításában november 16-án kedden jelenik meg – tudatta az Agave Könyvek.

Osman új eladási rekordjaival ismét felrobbantotta a könyvpiacot. Második regénye Angliában 114.202 példányban fogyott az első héten, a nemzeti könyvlista élén száguld. Az angol könyvpiac elmúlt öt évének legnagyobb nyitó fogyását jegyzi. Visszatért és jobb mint valaha – írta Jeffery Deaver.

A következő csütörtökön újra együtt a nyomozóklub. Elizabeth levelet kapott egy régi kollégájától, aki fontos szereplő volt a nő életében. A férfi most a segítségét kéri egy olyan üggyel kapcsolatban, amelyben ellopott gyémántok és egy rettegett maffiafőnök is szerepel, és ami miatt veszélyben forog az élete.

Miközben egyre nő a halottak száma, Elizabeth csatasorba állítja Joyce-t, Ibrahimot és Ront a kíméletlen gyilkos utáni hajszában. És ha még a gyémántokat is megtalálnák, az lenne csak az igazi ráadás! Ezúttal azonban egy olyan ellenséggel néznek szembe, akinek nem jelentene különösebb gondot, hogy eltegyen négy öregembert az útból. Vajon képes lesz a csütörtöki nyomozóklub elkapni a gyilkost, mielőtt ő kapná el Elizabethéket? – olvasható a fülszövegben.

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub (The Thursday Murder Club)

2020 egyik legnagyobb krimi szenzációja! Több mint egymillió eladott példány Angliában! Steven Spielberg vette meg a filmjogokat! Májusban az Agave webshop listavezetője volt, 3. a Libri és 7. a Bookline előjegyzési listáján! Izgalmas, megható, hangosan röhögős – írta Mark Billingham.

Négy valószínűtlen barát. Egy kegyetlen gyilkosság. Isten hozott a csütörtöki nyomozóklubban! Egy békés nyugdíjasotthonban négy barát minden csütörtökön összeül, hogy megoldatlan gyilkossági ügyekről beszélgessenek. Amikor kegyetlen gyilkosság történik a faluban, a nyomozóklub tagjai hirtelen egy aktív nyomozás közepébe cseppennek.

S bár Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron már közel járnak a nyolcvanhoz, van pár trükk a tarsolyukban, amire senki sem számít. Vajon képes ez a furcsa, de végtelenül imádnivaló csapat elkapni a gyilkost, mielőtt túl késő lenne? – olvasható a fülszövegben. Fordította: Orosz Anna.

Richard Osman első regénye a megjelenését követően azonnal elnyerte az olvasók és kritikusok tetszését, ráadásul sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A csütörtöki nyomozóklub több mint egymillió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása lett, hosszan vezette a sikerlistákat, a filmjogokat pedig Steven Spielberg vette meg.

Szóljon hozzá!