ZETApress

hírportál

Razzia az 51-esen

Rendőrök tartottak ellenőrzést az 51-es villamos vonalán. Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció július elsején csütörtökön volt az 51-es villamosvonalon, a megállóhelyein és azok környékén.

A BRFK és a BKK munkatársainak közös ellenőrző akciója csütörtökön kora reggeltől estig tartott. Ezalatt a rendőrök a villamoson nem találkoztak jogsértéssel, csupán egy emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a megállóban fogyasztott alkoholt – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

A többi intézkedés a megállóhelyek környékén közlekedő autósokat érintette. Egy alkalommal szabtak ki a rendőrök közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása, egy-egy esetben pedig helyszíni bírságot lejárt műszaki, illetve a jogosítvány hiánya miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak.

Szóljon hozzá!