ZETApress

hírportál

Megbírságolt koldusok

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében legutóbb az 1-es villamos vonalán tartottak ellenőrzést – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon, BKK felvétele.

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ a nemrégiben közötti stratégiai partnerség keretében. Ezúttal június 3-án csütörtökön tartottak ellenőrzést az 1-es villamos vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén.

Az akció során a villamosmegállók közelében két körözött személyt fogtak el a rendőrök. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg koldulás szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. Megbüntettek négy tilos jelzésen áthaladó, valamint öt, szabálytalanul az úttesten közlekedő gyalogost.

A BKK és a BRFK stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Szóljon hozzá!