ZETApress

hírportál

Mások kárán tanulj!

Újabb közös akciót tartott a BKK és a BRFK a szabálytalan buszsáv-használók jó útra térítésére. Folytatódott a fővárosban a jogosulatlanul buszsávot használó autósok ellenőrzése. Két nap alatt 68 szabálytalanság miatt intézkedtek a budapesti rendőrök.

Az ellenőrzés kiemelt helyszínei az Üllői út, az Andrássy út, a Nagymező utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Nagykörút, a Nagykőrösi út és a Budaörsi út voltak – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében május 17-18-án ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ellenőrzés kiterjedt a buszsávot szabálytalanul igénybe vevők mellett a szabálytalanul várakozó, rakodó, valamint a közösségi közlekedési járművek megállóhelyein szabálytalanul várakozó járművekre is.

A két nap alatt a rendőrök 43 jármű-vezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, hat szabálysértési feljelentést tettek, öt alkalommal figyelmeztettek. Záróvonal átlépése miatt nyolc, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt három, rakodási területen történő szabálytalan várakozás miatt egy, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot; míg egy vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében. Ennek keretében továbbra is várhatók ilyen ellenőrzések a fővárosban – jelezte a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!