ZETApress

hírportál

Rendőrök villamoson

Autóbuszok április elejei ellenőrzése után most villamost ellenőriztek a fővárosi rendőrök. A BRFK és a BKK együttműködésének keretében folytatódott a fokozott ellenőrzés; ezúttal a 3-as villamoson és annak útvonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közös akció nem csupán egyszeri, alkalmi jellegű, a jövőben is lehet ehhez hasonló ellenőrzésekre számítani a főváros különböző pontjain, különösen a problémásabb, forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Lakossági jelzés és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében a BRFK rendőrei a BKK biztonsági szolgálatának munkatársaival közösen folytatták a fokozott ellenőrzést. Ezúttal a 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték április 15-én csütörtökön reggel 06:30-tól este 20 óráig.

Az akció során összesen 58 embert vontak intézkedés alá, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak. Szeszes ital közterületen történő fogyasztása miatt egy, míg maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt négy embert jelentettek fel, hét emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedésekre nem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Szóljon hozzá!