ZETApress

hírportál

Nem nyerő a buszsáv

Ismét buszsáv-ellenőrzést tartottak a fővárosban. Újabb kétnapos akción ellenőrizték a buszsávot használó szabálytalan autósokat a fővárosban. A BKK és a BRFK közös bevetésén 44 jogsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – tudatták sajtósaik. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 23-án és 24-én kedden-szerdán a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében újabb célzott ellenőrzést hajtott végre a buszsávokat szabálytalanul használó autósok kiszűrésére.

A közlekedési akció alatt 24 esetben szabtak ki helyszíni bírságot az autóbuszsávban való szabálytalan közlekedés, 3 esetben pedig az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt. Több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt két emberrel szemben tettek feljelentést a rend őrei.

Az egyenruhások más jogsértések észlelésekor is intézkedtek, mint például a tilos jelzésen való áthaladás, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, vagy a kerékpársávon történő megállás. Ezen jogsértések miatt összesen 9 helyszíni bírságot és 3 közigazgatási bírságot szabtak ki, két járművezetőt feljelentettek, továbbá egy embert előállítottak bűncselekmény gyanúja miatt.

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársai szabálytalan várakozás miatt szintén több esetben intézkedtek, amelynek során helyszíni bírságot szabtak ki, illetve szóbeli figyelmeztetés és gépjármű-elszállítás is történt.

A közösségi közlekedést használó napi több százezer fővárosi utasnak továbbra is létfontosságú, hogy az autóbuszok számára kialakított, 80 kilométernél is hosszabb buszsáv betöltse szerepét, biztosítsa az akadálytalan közlekedést és a gyorsabb eljutást. Bízunk benne, hogy az autósok is felismerik ennek jelentőségét, és egyre kevesebben használják majd szabálytalanul a buszsávot! – mondta Borsi Dávid, a BKK szóvivője.

Szóljon hozzá!