ZETApress

hírportál

Jobban van a megszúrt rendőr

Elhagyhatja az Intenzív Osztályt az a rendőr, akire késsel támadott egy férfi csütörtökön Újpesten – derült ki a délutáni híradásokból. Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója azt mondta: a 26 éves rendőr őrmester súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani.

A szerencsén és az ellátást végző orvosokon múlt az élete – fogalmazott a főigazgató megjegyezve: ha egy nagyobb eret ért volna szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta. Fontosnak nevezte azt is, hogy egy olyan orvoscsapat végezte az ellátást, amelynek katonaorvosként harctéri sérülések ellátásában is nagy tapasztalata van. A megkéselt rendőr állapota stabil, de még nincs túl a nehezén; pénteken este ébresztették fel az altatásból, járőrtársát már kiengedték a kórházból.

A már jobb állapotban lévő kollégájukról szóló hírt a Rendőrség is közzétette Facebook-oldalán. – Hogy ez így lehessen, köszönet illeti az OMSZ mentőseit, mert gyors és szakszerű ellátásuknak köszönhetően az életveszélyesen megsebesített kollégájuk időben kórházba kerülhetett! – írták jelezve, hálával tartoznak továbbá a Honvédkórháznak is, hogy a speciális sebészi és harctéri sebesülések ellátásában jártas munkatársaik életmentő műtétet végeztek, megmentve ezzel az őrmester életét.

Az ügy előzménye, hogy a rendőrségre 24-én csütörtök reggel 06:37-kor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerület, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi Rendőr-kapitányság járőrpárosa 06:43-kor érkezett a helyszínre. A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a 26 éves őrmestert. A járőrtárs, a 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelmében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. Az őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa és saját maga életét. Gál Kristóf a rendőrség állománya nevében aggodalmát fejezte ki a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánva neki. A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást – tette hozzá az ORFK szóvivője.

Szóljon hozzá!