ZETApress

hírportál

Kisiklott egy tehervonat

Műszaki mentés miatt szünetel a forgalom Ferencváros és Kelenföld között. Keddről szerdára virradó éjszaka fél 1-kor a Déli összekötő vasúti híd és Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon egy tehervonat az előtte álló tehervonatnak ütközött.

A balesetben személyi sérülés nem történt, négy teherkocsi kisiklott. Mindkét tehervonatot magántársaság közlekedtette. A baleset idején a vonalszakaszon a vasúti biztosítóberendezés jól működött – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Tart a műszaki mentés a Ferencváros vasútállomás előtti pályaszakaszon, ahol a felső-vezetékhálózat elbontása után a 150 tonna teherbírású vasúti daruval késő este kezdték meg a szerdára virradó éjszakai balesetben kisiklott négy teherkocsi visszaemelését. Az utómunkálatok (felső-vezetékhálózat visszaépítése, vasúti pálya helyreállítása) miatt a forgalom várhatóan csak ma délben indulhat újra Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomás között.

Ma hajnaltól továbbra is a szerdán bevezetett ideiglenes közlekedési rend érvényes. A pécsi vonal InterCity vonatai, a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, a Győrön át közlekedő soproni és szombathelyi InterCity-k, az S36-os és G43-as elővárosi járatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföld állomáson van. Kelenföld állomáson indulnak vonatok az 1. és a 2. vágányról is. A reggeli csúcsidőben Üllőről induló S36-os és G43-as járatok Üllő és Budapest-Kelenföld között nem közlekednek.

A vasúti jegyek, bérletek, utazási igazolványok a BKK járatain a forgalom újraindulásáig felhasználhatók a következő szakaszokon:
az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között,
az M3-as metrópótlón Kőbánya-Kispest és Népliget között,
az 1-es villamoson Népliget és Kelenföld vasútállomás között.

A forgalmi helyzettel kapcsolatos hírek folyamatosan frissülnek a MÁVINFORM Facebook-oldalán és a MÁV honlapján.

Szóljon hozzá!