ZETApress

hírportál

Negyedszer a korrupcióról

A korrupcióról és korlátozásának lehetőségeiről rendezi 4. konferenciáját 2002, ?06. és ?08. után a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási Szakosztálya, valamint a Corvinus School of Management március 23-án, kedden a Corvinus Egyetem Vámház téri 3001-es előadótermében.

A délelőtti beharangozó sajtótájékoztatón mi is részt vettünk a GKI Gazdaságkutató Zrt. Ráday utcai tárgyalójában. Megtudtuk, hogy a konferencián előadást fog tartani Pelczné Dr. Gáll Ildikó PhD, az Országgyűlés alelnöke, Fodor István, az államfő által életre hívott Bölcsek Tanácsa tagja, Dr. Csapody Pál, az ÁSZ főtitkára, Dr. Szikora János, az APEH elnöke és további neves vezetők, szakértők.

Dr. Papanek Gábor D.Sc. a konferencia szervezőbizottságának elnöke, és Szarvas István társelnök vezette a sajtótájékoztatót, melynek helyszíne sokáig kétséges volt. Mivel a fővédnök Pelczné Dr. Gáll Ildikó PhD az Országgyűlés alelnöke, eredetileg az Országház földszintjére tervezték. Mégsem tehették, mert a gazdasági főigazgató tájékoztatása alapján ? egy belső rendelet szerint ? külső cég nem tarthat sajtótájékoztatót az épületben, ezért gyorsan új helyszínt kellett hirtelen keresniük.

A mai ?kizárásban? persze a külpolitika is beleszólhatott. Bajnai Gordon miniszterelnök meghívására mongol kollégája, Sukhbaatar Batbold hivatalos látogatást tesz Magyarországon. A Városházán délelőtt a főpolgármester, majd a Sándor-palotában az államfő fogadta, délután pedig a Parlament Munkácsy termében találkozott meghívójával. A parlamenti sajtóbelépők ezért mára nem voltak érvényesek, a külügyi programokon csak akkreditációval dolgozhattunk. Érthető, hogy az őrség gondját nem akarták még azzal is tetézni, hogy egy külső cég vendégeinek a beléptetését is elvégezzék.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Korrupció ellen a Corvinuson | ZETApress

Szóljon hozzá!