ZETApress

hírportál

Táv-felügyelik a pénztárakat

A pénztárakban dolgozó munkatársak biztonsága és a vagyontárgyak védelme érdekében kötött megállapodást a MÁV-START és a MULTI ALARM – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A kivonuló szolgálattal bővített távfelügyeleti és karbantartási szolgáltatási szerződés eredményeként a vasúttársaság egyre több pénztárát teljes körű és egységes biztonsági megoldás védi, így a pénztárban dolgozók is nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A MULTI ALARM közbeszerzési pályázat nyertesével mintegy 178 millió forint összegben kötött 3 évre szóló szerződést a MÁV-START.

A szerződésben rögzített távfelügyeleti diszpécserszolgáltatás a telepített elektronikai jelzőrendszereink riasztási- és technológiai jelzéseit fogadja és a vasúttársaság által megadott értesítendő személyeket haladéktalanul riasztja. A diszpécser a jelzés fogadásakor azonnal indítja a helyszínre a kivonuló járőrt, aki jogosult intézkedni a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető esemény kapcsán, és az elkövetőt a helyszínen tartja, amíg a rendőrség kiér. A megelőző karbantartási szolgáltatás a jelzőberendezések hosszú távú működését biztosítja.

A jelenlegi jelzőberendezéseket telepítő beruházás lezártával 264 helyszínen fog működni teljes körű vagyonvédelmi rendszer. A szerződés további 57 helyszínen teszi lehetővé a szolgáltatások kialakítását. Az egységesítéssel biztosítható, hogy az értesítési- és eljárási rendek valamennyi helyszínen, országos szinten megegyezzenek. Legutóbb Maglód-nyaraló állomás pénztárát ért betörési kísérlet során a kialakított mechanikai védelem és a hozzá párosított elektronikai jelzőrendszer, valamint a teljes körű szolgáltatások együtt megakadályozták, hogy nagyobb kárt okozzon az elkövető. A helyszínen lévő kamerák által rögzített felvételek segítik a rendőrséget az elkövetők elfogásában.

Szóljon hozzá!