ZETApress

hírportál

Milliárdos bukás

A Fidesz tovább támogatja Simonkát: több mint egymilliárdot elengedtek a költségvetési csalással vádolt fideszes képviselőnek – tudatta az MSZP Sajtóiroda.

Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz nagyvonalúan bánik a súlyos büntetőügyekben érintett tagjaival, ugyanis a kormány megkésve próbálta meg visszakövetelni azt a több mint egymilliárd forint közpénzt, amivel korábban Simonka Györgyöt támogatták meg, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt gyanúsítanak.

Nem tudni, hogy hanyagságból vagy tudatos cselekedetből, de az biztos, hogy hagytak elveszni egymilliárd forintot a magyar emberek pénzéből, aminek következménye kell, hogy legyen. Elég volt abból, hogy a Fidesznek fontosabbak a bűnöző haverok, mint az igazságszolgáltatás! – folytatódik a közlemény.

Nagy István agrárminiszternek minél gyorsabban tisztáznia kell a helyzetet, hiszen még államtitkárként az üggyel kapcsolatban ő nyilatkozott úgy, hogy mindazt, amit emberileg és jogilag kötelességük volt megtenni, azt megtették. Mégis milyen kötelesség alapján hagytak elveszni több mint egymilliárd forintot? Simonka György ügyében újabb fejezetet kell nyitni és ki kell vizsgálni, hogy kormányzati oldalról ki a felelős a magyar adófizetők megkárosításáért! – olvasható közleményükben.

Ezek az ügyek mutatják meg a Fidesz politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP szerint Simonka György nem magányos elkövető, ezért a felelősségre vonás továbbra sem állhat meg nála, minden érintett fideszes politikusnak mellette a helye a vádlottak padján! – követelik a szocialisták.

2 hozzászólás

  1. Simonka György helyreigazítási kérelmét a http://www.zetapress.hu/bunugy/112087 linken megjelentettem és az MSZP Sajtóosztálynak is továbbítottam. Lényege:

    A zetapress.hu internetes portálon 2020.06.23.-án “Milliárdos bukás” című cikkünkben megalapozatlanul és egyoldalúan, Simonka Györgyöt hamis színben feltüntetve híreszteltük azt, hogy: A Fidesz tovább támogatja Simonkát: több mint 1 milliárdot elengedtek. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fidesz nem engedett el semmilyen összeget Simonka Györgynek.

    Azt is megalapozatlanul, hamis színben feltüntetve híreszteltük, hogy “a kormány megkésve próbálta meg visszakövetelni azt a több mint 1 milliárd forint közpénzt, amivel korábban Simonka Györgyöt támogatták meg.”

    Azt is megalapozatlanul, hamis színben feltüntetve híreszteltük, hogy “a kormány megkésve próbálta meg visszakövetelni azt a több mint 1 milliárd forint közpénzt, amivel korábban Simonka Györgyöt támogatták meg.”

    Amikor azt állítottuk, hogy Simonka György ügyében újabb fejezetet kell nyitni és ki kell vizsgálni. Ezzel azt a látszatot keltettük, mintha Simonka Györgynek a követelés elhibázott bejelentéséhez köze lenne, ezzel szemben az igazság az, hogy a bejelentés hibája nem róható Simonka György terhére.