ZETApress

hírportál

Márta újra támad?

Három évvel ezelőtt írtunk az álorvosnőből lett álszerkesztőről. Egy kedves olvasónk az elmúlt héten állítólag vele találkozott a Nagyvárad téren, s történetét megosztotta velünk.

Deáki Márta február 24-én 19:28-kor hívott, hogy bizonyítsa, később elérhetem. Talán piros kettényitható mobiltelefonja volt. A kijelzett számra kerestem rá az interneten ? kezdődik a levél. ? Az Orczy úti Semmelweis Egyetem Elméleti tömbje előtt állított meg minket. Mi az Elnök utca felöl jöttünk.

Jó estét, Fiatalok! ? szólított meg, majd elkezdte a mondanivalóját, és legalább 1 percig beszélt. A felénél azt mondta, rövid leszek. Addig nem kért semmit, az ismerősöm kérdezte meg, miben segíthetünk?

Valami ápolónői összejövetelre jött, vagy jöttek Pestre a Ludovikához. Az ismerősöm arra emlékszik, hogy ezt mondta, erre hivatkozott, illetve arra, hogy az ápolónő tevékenységről szóló rendelet miatt kell levizsgázniuk. Világos, háromnegyedes vékony kabát volt rajta. Úgy rémlik, hogy molett testalkatú, 50-es éveiben járó nő volt. Felzaklatottan beszélt.

A Nagyvárad téri megállóban tömbjegyet adott neki az ismerősöm, s a Deák térnél szállt le. Azt mondta, a Keletiből megy a vonata Mezőkövesdre, 2800 forint a jegy. Volt kétezer forintja egy címletben, azt meg is mutatta, és valamilyen ápolónői igazolványt is mutatott. Azt mondta, valami jogsegély szervezettől kapta a kétezer forintost. Elmondta még, hogy telefonált Mezőkövesdre, de már ilyenkor este mindenki ivott az ismerősei közül, ezért nem jönnek érte Budapestre.

Ezer forintot adtam neki egy címletben. Azt mondta, elvágták a táskája pántját a Keletiben 12 éves gyerekek, és a rendőrök nem tudnak velük mit kezdeni, hiába vannak rajta a térfigyelő kamera felvételein. Azt is mondta, nem ismeri a tömegközlekedést Pesten, sok éve járt itt utoljára, segítsünk neki! Azt mondta, 22 óra valahánykor megy az utolsó vonat Mezőkövesdre. Azt is elpanaszolta, hogy a rendőrségen a táskalopásos feljelentése nagyon sokáig tartott. Adtam neki egy névjegyet, amin elérhet, ha vissza akarja adni a pénzt.

Az interneten megtaláltam a hirdetését. Szakápoló, védőnő 20 éves szakmai gyakorlattal vállal ? akár 24 órás ? házi betegápolást, olvasható Deáki Márta hirdetése, alatta mobilszáma, e-mailcíme és II. kerületre utaló fővárosi irányítószáma. Remélem, nem tesz kárt az emberekben ápolónőként! ? fejeződik be olvasónk levele.

S mit szólhat mindehhez a főszerkesztő? A megadott számot mi is felhívtuk, de nem vették fel a telefont. Szerettük volna megtudni, hogy Deáki Márta milyen munkát vállal akár napi 24 órában is? Az is érdekelt volna, hogy miért Mezőkövesdre indult 24-én este, ha budai lakhelye van? Azt sem értjük, milyen ápolói megbeszélésre ment a Ludovika térre ? ahol egyébként van egészségügyi szakközépiskola ?, ha még ki sem jelölte senki az előző heti elsietett, majd pár nap múlva visszavont miniszteri döntés miatt az akkreditációs vizsgahelyeket, ahol a szakdolgozók a vénás injekciók beadására és a férfibetegek katéterezésére szóló jogosításukat megszerezhetik? Az már csak hab a tortán, hogy Mezőkövesdre az I. osztályú menetjegy 2800 helyett csak 2600 forint, a II. osztályú viszont mindössze 1980. Pont annyi, mint amennyit Márta az állítólagos segélyszervezettől kapott!

88 hozzászólás

 1. Márta valóban újra akcióba lépett. A történet hasonló: I. kerület, Fő utca, a Batthyány tértől mintegy 300 méterre, 2010. április 15-én este fél 7-kor. Táskája nincs meg, ezúttal Zalakarosra menne. Egy kht. adott neki 2000 forintot, amit még 800-zal kell kiegészíteni.

 2. Ma este estem áldozatul a Nyugatinál. Kiváncsiságból írtam be a nevét a Google-ba, és hangosan mosolyogva konstatáltam, velem ugyanezt játszotta el. Többé nem bízom senkiben 🙂

 3. Üdv! Ha igaz amit most leírtatok, akkor most éppen szívatott meg. 2010. június 2. V. kerület, Szemere utca. Ápolónő, Zalakarosra menne, stb… 2000 forintot buktam. Az a sajnálatos, hogyha tényleg valaki rászorulna és hasonló sztorival állna elő, már nem segítenék rajta. Köszönhetően neki. Emberek vigyázzatok!

 4. Sziasztok! Én szombaton találkoztam Deáki Mártával a Moszkva térnél. Azt mondta, a Farkasréti temetőben ellopták a táskáját, a rendőrségtől kapott négyezer forintot, de Zalakarosra szeretne menni, és ahhoz még kéne neki 800 forint. Adtam neki egy ezrest. Még el is kísértem a villamosig, és elmagyaráztam, hogy jut el a Kosztolányira. Az, hogy ennyi embert becsapott, és ilyen régen csinálja, apró vigasz. Csatlakozom az előttem szólóhoz, sajnos ezek után én sem fogok senkinek adni.

 5. Sziasztok! Június 7-én bennünket is megtalált Deáki Márta a kolléganőmmel a Budafoki úton. Ugyancsak Zalakarosra akart utazni és kellett neki 800 forint, mert a rendőrségtől kapott 2000 forintot, mivel ellopták a táskáját a 4-6-os villamos vonalán. Mi is elmagyaráztuk, hogy jut el a Népligeti buszpályaudvarhoz. Azt hiszem már a rendőrségnek is jó lenne tudomást szerezni erről a nőről.

 6. Mi tudjuk, hol lakik Deáki Márta. Károsultak jelentkezzetek, hogy mások ne járjanak így!!! Címe: 1119 Budapest Kocsis utca 26. Szobaszám 510. Munkásszálló telefonszám: (06-1) 382-74-90 Ne hagyjátok, hogy másokat is becsapjon ez a SZÉLHÁMOS CSALÓ!!!

 7. Sziasztok, ma engem is megtalált. Sármellékre utazott és 800 forint kellett neki, hogy kiegészítse a 2000 forintot, amit valami segélyszervezettől kapott. Megadta a számát is, ami valóban az övé volt. Mit tudunk vele csinálni, emberek???

 8. Sziasztok! Tegnap nekem is szerencsém volt találkozni vele a XIV. kerületi Thököly és Róna utca kereszteződésében. Sztori ugyanaz: szegényt Miskolca küldték segíteni az árvízkárosultaknak, onnan kapott egy hét eltávozást, menne haza Zalaegerszegre. Busz Népligetből indul, 900 forint hiányzik.

  Pechje volt velem, a Népliget pont útba esett. Mondtam neki, természetesen adok, amennyiben előttem veszi meg a jegyet, kiegészítem. Azt mondta, megfelel. Elindultunk az 1-es villamossal. Sok minden nem stimmelt nekem sem, mindenre rá is kérdeztem (Pl. bőröndje miért nincs? – stb.) mindenre volt valami hihető válasza.

  Már a Népligetnél voltunk, amikor azt mondta, hogy a fia külföldön dolgozik, SMS-t írt neki, hogy küldjön pénzt a Posta szolgáltatásán keresztül, amit egy kód segítségével tud felvenni. Eddig nem érte el a fiát, de akkor éppen sikerült. Majd 2 perc múlva jött az SMS, amit meg is mutatott, ez állt benne: Hali, 25 ezer és egy 10 jegyű kód. Mondták, hogy az Ecserin van egy Posta, ami ilyenkor még nyitva tart. Mondtam, hogy akkor az én szerepem itt végett ért, kérdezte nem megyek vele? Mondtam nem, majd elköszönt.

  Viszont még ma sem állt bennem össze a kép, ezért én is rákerestem a nevére a neten (megmutatta a személyiét, onnan tudtam a nevét) és ez az oldalt találtam. Sajnos. Szomorú, hogy ennyi időn keresztül ilyen simán ki tudja használni az emberek jóhiszeműségét. Igaz, hogy én nem adtam neki pénzt, ha nem így alakul, valószínűleg én is megsajnálom, de mivel már egy párszor én is megjártam, óvatosabb voltam, ez volt a szerencsém.

 9. Kedves Mindenki!

  2010.08.05-án, csütörtök délután 16:15 körül a Flórián tér közelében engem is megtalált Deáki Márta! Történet ugyanaz: bár állásinterjúra jött Pestre, sikeresen fel is vették :), de sajnos a Moszkva térnél kirabolták. Ellopták a táskáját miközben az újságosnál feltöltette a telefonját. 2000 Ft segítséget kapott a rendőrségtől. Szegény.

  1300 Ft kellett. Zalaegerszegre ment, 22:40-kor indult Népligetből a busz, igazából ezen a késői induláson sem gyanakodtam, mert nem szoktam buszozni. Nekem semmi furcsa sem volt, nagyon szívesen segítettem, bár ilyenkor az ember sztem úgy ad pénzt, hogy lehet, nem kapja vissza. Így sztem ha egyszer megállít majd egy olyan valaki, aki tényleg rászorulna a segítségemre/jóindulatomra, nem fogok adni, sőt meg sem állok!

  Gondolom, napról napra felbukkan valahol és előadja Szegény Márta történetét, ami hihető lesz! Hát nem hiszem, hogy el lehet kapni, mert semmi rosszat nem követett el. Nem vette el a pénzem, én adtam neki! A Gábor Gábor által beírt munkásszállón lakik, ennyit megtudtam miután felhívtam őket, bár információkat nem adhatnak ki!

  Ebben nem ez a durva, hogy így becsapja, átveri az embereket, hanem amit más internetes oldalon olvastam: emberek életével játszott! És már a rendőrség vendégszeretetét is élvezte már (6 éven át). Na mindegy, így jártam! Éjjel még kaptam tőle egy sms-t, hogy úton van és délután hív, hogy megbeszéljük, hogyan tudja küldeni a pénzt, nem értem, miért költ még sms-re is! BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy NEM FOG HÍVNI és PÉNZT SEM FOG KÜLDENI! Szégyellje, magát remélem, mások már elővigyázatosabbak lesznek, mint én!

 10. Most adtam neki kétezer forintot. Mindjárt megőrülök! Képeket néztünk a mobilján. Teljesen bevettem mindent, amit mondott!!!

 11. Szerintetek a rendőrség miért nem olvassa ezt az oldalt? Innen gyűjthetnének tanúkat, szívesen tanúskodnék én is, csak azért, hogy ez a szemétláda Deáki Márta visszakerüljön a hűvösre, ahová való… más emberek jóindulatát kihasználni majdnem akkora bűn, mint a többi “nagypályás” gaztett…

  Nagy titokzatosságok közepette ma bemondta a Híradó, hogy a Bajcsy kórházban egy ál-főnővér tevékenykedett. Nem Deáki Márta volt? Miért nem mondják be, ha már egyszer igazoltan lebukott ez az egyén? Még nem jogerős az ügy és fellebbezhet, hogy az ál-diplomája valódi?? Egye meg a franc a jogállamot és a demokráciát…

 12. Engem és páromat december elején vert át 4 rugóval! Asszem most nyomtatom ki ezt az oldalt a kommentekkel együtt és viszem a rendőrségre. Senki nem tett még feljelentést ellene?

 13. Nem szerintem senki! Nagyon Idegesítő! Cipo, ti hol találkoztatok?

 14. Sziasztok! Én is hasonlóan jártam mint ti. A sztori hasonló. Én nagyon szívesen bemennék rendőrségre. Jó lenne még néhány tanú. Ha vállaljátok, légyszí írjatok a kato.szoke@gmail.com címre! Köszi…

 15. Jelenleg Ferencvárosban, a Koppány utca 5-11-ben munkásszállón lakik, az elmondottak alapján ez a nő lehet az!

 16. Múlt pénteken este nekem is kijutott a jóból. A barátommal a Boráros téren hozott össze minket a sors Deáki Mártával. A történet a szokásos: 29 éve nem járt a fővárosban, de most egy ápolónői vizsgát tett le (mutogatta a papírokat is), aztán ellopták a pénztárcáját iratostul. Mi türelemmel és figyelmesen végighallgattuk az egész kálváriát, amit végigjárt a rendőrségtől kezdve, a Western Unionon keresztül a postáig, ahol ugye megpróbált papírok nélkül hozzájutni a Brighton-ban élő fia által küldött pénzhez, hogy hazajusson Zalakarosra.

  Rendkívül részletes és belőlem mély sajnálatot kiváltó történet volt, olyannyira, hogy miután 2000 forinttal megtoldottuk a 2000 forintos utazási csekkjét (amit a rendőrségen kapott), útban a villamos felé komolyan aggódni kezdtem, hogy ez a szegény nő ott fog szívrohamot kapni a MÁV pénztárban, ha nem fogadják majd el a csekkjét. Ezért hogy biztos legyen a hazajutása, még rátukmáltam 2000 forintot… 🙁

  A naivitásomat leszámítva én is azt gondolom, hogy az a legfájóbb ebben az ügyben, hogy az én jóindulatomra már nagyon kis eséllyel pályázhat bárki is ezek után – legyen az akár valóban kétségbeejtő helyzetben lévő ember… Deáki Mártának pedig üzenem, hogy Isten nem ver bottal!

 17. Engem múlt pénteken vert át a Kosztolányi Dezső téren 3000 forinttal, hasonló szöveggel. Nagyon sajnálom, és ezzel tényleg csak azt éri el, hogyha valakinek kell majd segítség, akkor annak a jó szándékú emberek sem adnak. Bocsánat, múlthét csütörtök volt. Azt megkérdezhetem, hogy lehet-e tenni ellene valamit? Feljelenteni? Bármi, hogy mással már ne tehesse meg ugyanezt!

 18. Sziasztok! Engem 2010. június 2-án károsított meg. Kb. 2 hétig SMS-eztünk, telefonáltunk. El is mentem a megbeszélt helyre, hogy majd visszaadja a pénzt. Azóta is …… Még mindig nem állt le, és még hány ember lehet, aki nem keress rá a neten!

 19. Even Star! Tökéletesen ugyanez a történet… Tőlünk barátnőmmel 4000 forintot kapott ma este… Nem hiszem el. Szerintem Oscar-díjat érdemelne az alakítása. Mi hétfőn elmegyünk feljelentést tenni, ha valaki csatlakozna, írjon!

 20. Engem tavaly vert át egy férfi (illetve huszonéves fiú), de UGYANEZZEL A MONDÓKÁVAL. Neki is a sztori ugyanaz: a táskáját elvitték, ő Pécsre menne haza, csak a mobilja van a zsebében, otthon már szintén mindenki ivott nem tud érte senki feljönni, vonatjegyre kéne neki, ami a diák 1200 de mivel az is a táskájában volt, és ha megbüntetik, jaj mi lesz leszállítják, azt se tudja kifizetni, szóval felnőtt jegyet kéne neki venni ami 2400 körül van, bla-bla-bla, szintén Oscar-díjas kétségbeesett alakítás a Keletinél.

  Számát megadta, hogy azon el tudom érni és majd még jön Pestre, és visszaadja, ott helyben meg is csörgettem, valóban kicsengett a kezében. Aztán mi is két hétig telefonáltunk a tali érdekében hogy visszaadja amit szépen kicsalt belőlem, de hol lázas volt hogy más baja volt, meg minden. Aztán egyszer csak többé a hívott számon előfizető nem kapcsolható… és azóta se híre se hamva. Azóta én sem segítek SOHA SENKINEK SEMMIBEN (legfeljebb a vakot kísérem át az úton), pedig lehet, hogy valaki tényleg bajban volt… de igazából az ÉN bizalmam már eljátszották, ennyi volt.

  Még valami: a Déliben egy etnikumbéli pár (kb 16-18 éves lány, és 20 körüli fiú) évek óta 2 hónap múlva fog szülni, és nekik is elvitték a táskájukat, és nem tudnak hazamenni vidékre, ők dokinál voltak a “baba” miatt Pesten. Rendkívül élethűen van kitömve a lány (vagy tényleg mint a nyulak, alig szüli meg az egyiket,és már jön is a másik)… nekik már nem adtam a Keletis esetből tanulva. Valószínűleg nem emlékeznek arra kitől kértek már, mert 3 éve tanulok Pesten és nem egyszer (sőt 3-4 havonta kb.) megkörnyékeznek, mikor épp jegyet veszek magamnak hazafelé… így meg aztán elég tré… Ti se dőljetek be nekik!

 21. Sziasztok! Minket március elsején, az Oktogonhoz közel kapott el… A rendőrségen lett valami eredmény? Isten malmai lassan őrölnek. Én azért bizakodó vagyok, ő sem lesz már fiatalabb…

 22. Sziasztok! Nem tudom, mennyit segít, de összeírtam az általatok leírt helyszíneket, kronológiai sorrendben: Nagyvárad tér, Batthyány tér, Nyugati tér, Szemere utca, Moszkva tér, Budafoki út, Thököly utca/Róna utca, Flórián tér, Boráros tér, Kosztolányi tér, Oktogon kétszer!

  Látszik, hogy a nagy tömegek közt,főleg tereken, tehát nemigen változtatja a helyét napközben! Amikor ilyen helyeken vagytok, tartsátok nyitva a szemeteket! Ha látjátok, AZONNAL eredjetek utána, és HÍVNI A RENDŐRSÉGET! De ha személy szerint én találkozok vele, nem ússza meg ép bőrrel, nagy pofon kis gazdája lesz!!!!!!!!!!!! Ezen a héten megkeresem a jogtanárom, megkérdezem mit lehet tenni-nem hiszem hogy sokat,de reménykedjünk!

  Tudja valaki, hogy jelenleg hol lakik? Még mindig a Koppány utcában? Kérdezem Tőletek, hogy történt-e feljelentés, és ha igen, mit mondtak? Több szem többet lát! Fogjunk össze, írjatok! Címem: harkatjb@gmail.com ? Üdvözlettel: J. B.

 23. Szomorúan olvasom, hogy mit művel ez a nő… A legszomorúbb az, minden lelkiismeret furdalás nélkül diákokat is megállít, mint engem… De én is elhittem a meséjét… 3000 forint tanulópénzem ment el rá, mert azt gondoltam, akár velem is előfordulhat, abban az esetben mit tennék? Egyszer az életben jót tennék, és letudnám, erre pont ő jön velem szemben a Nagyvárad téren… Még mindig nem akarom elhinni… ez a valóság…

 24. A Dívány portálon olvasható az alábbi írás. Osszátok meg minél többen!
  http://divany.hu/eletmod/2011/03/13/elmeselte_az_eletet_es_becsapott/

 25. Sziasztok, tegnap (03.24-én), este 3/4 6 körül, a Thököly út és a Hermina út kereszteződésében minket is becsapott, barátnőmmel összesen 2000 forintot adtunk neki. A mese ugyanaz volt, mint ahogy az előttünk szólók leírták, a Brightonban élő fiútól kezdve a Zala megyei lakhelyen át a Népligeti pályaudvaron ellopott pénztárcáig. Én ilyen színészi teljesítményt még életemben nem láttam, soha nem dőltem be az ilyen szövegnek, és tessék… S.

 26. Na, ennyit az emberekről. Felőlem ott pusztulhat bárki, én többet SENKINEK sem segítek!! Ma játszotta el velem, a Váci úton, a Lehel térnél. Nálam védőnő volt, a Népligetnél zsebelték ki roma gyerekek. Zalaegerszegen lakik, volt a Teve utcában feljelentést tenni, akik elküldték a Jászaira, az áldozatsegítőkhöz, valami Fehér Kör nevű helyre, amit ismerek, mert szoktam látni a villamosról. Szóval dögöljön meg az ilyen mocskos szemét! 2000 forintot adtam neki, úgy, hogy egész hónapra van egy tízesem!! De még mondtam is neki, hogy ez lesz a tanulópénzem! Hát meglett! De annyira akartam bízni, hogyha nekem kell egyszer segítség, akkor én is kapok…

 27. Május 24-én, kedden játszotta el a szokásos szerepét, a XI. kerületi Nagyszőlős utcában. Nem akartam hinni a fülemnek, hogy mi történt vele, és a barátnőmmel 1500-1500 forinttal segítettük ki, és közben arra gondoltunk, mi lenne, ha egyszer a mi édesanyánk is így járna. Még a Fehérvári úthoz is elkísértük, hogy tudja merre kell menni, és ott elváltak útjaink.

  Nem tudom elképzelni-elhinni, hogy a rendőrség nem tud tenni semmit ez ügyben. Talán nem lehet bizonyítani az esetet és itt be is fejeződik minden. Tehát rajta kellene kapni. Minél sűrűbben kell ezeken az útvonalakon járni, és figyelni, hátha lecsapott valakire, és akkor felvenni mobiltelefonnal, és bizonyítékként a rendőrségen bemutatni! Figyeljen mindenki, hátha előbukkan ismét, és akkor elkaphatjuk! De semmiképp se bántsátok, mert azt könnyű bizonyítania, és mi leszünk a bűnösök!

  Szem kinyit, telefonkamera aktivál és tegyük hűvösre ezt az ?embert?!

 28. Május 19-én találkoztunk a 17-es villamos Vörösvári úti végállomásánál egy zaklatott nénivel. Bele is lendült a mondandójába, és csak pár zavaros gondolat után kérdeztem rá, hogy hogyan tudnánk segíteni. Már az első pillanattól sejtettem, hogy majd pénzt fog kérni. El is mondta nagy nehezen, hogy a Népligetnél kirabolta egy 9 éves körüli kislány. Ezt onnan tudta, hogy a rendőrségen megnézték a a kamerafelvételeket. Aznap ő volt a 12-ik, akit ez a lányka kirabolt.

  Elmesélte még azt, hogy a rendőrségen nem kapott vizet, és hogy a rendőrnő tanácsolta, hogy menjen az utcára kéregetni, hisz jól öltözött, senki se fogja gondolni, hogy kannás borra kéreget. Hát mi sem hittük. Mivel azt mondta, hogy 23-kor indul az autóbusza Zalavárba, elhívtuk magunkhoz a kollégiumba. Útközben a bodzaillatot megérezve, megígérte, hogy június 5-én, amikor újra Pestre jön a képzésre, hoz nekünk egy pár liter bodzaszörpöt, és majd akkor adja vissza a 3000 forintot is. Nagyon boldog volt, hogy találkozott velünk, főleg, hogy a fiát ugyanúgy hívják, mint a barátomat. MI pedig örültünk, hogy segíthetünk.

  Gondoltuk, bizonyára nagyon éhes lehet, hisz dél óta a rendőrséget és egyéb illetékes hivatalokat járja. Megvendégeltük, meghallgattuk a meséjét a teniszező, Angliában élő fiáról. Képeket is előhúzott a táskájából. Mesélt a védőnői hivatásáról, rokonairól… A bodzaszörp mellé ígért málnapálinkát, hozzátéve, hogyha nem sért meg bennünket ezzel.

  Mielőtt elment megadta a telefonszámát, megcsörgettük, meg is szólalt. Ő nem mentette el a mi számunkat. Azt is megígérte, hogy idetelefonál, mikor hazaér. Mikor ez nem történt meg, aggódni kezdtünk érte. Kicsit később meg felmerült a gyanú, hogy ez átverés lehetett. Természetesen az utóbbi verziót nem voltunk hajlandóak elfogadni. Még akkor sem, mikor június 5-én hívtuk, és nem volt elérhető. Találgattunk, hogy vajon mi lehet vele. Esetleg kiutazhatott a fiához?… Stb.

  Ma újra megpróbáltuk megcsörgetni. Utána meg rákerestem a neten. Hát meg is lett. Borzasztóan elkeseredtem, hogy ilyen megtörténhet. Az a legfőbb gondom ezzel az esettel, hogy érzéketlenné tesz a kéregetőkkel, és a mindenféle utcán látható, hallható problémákkal szemben. Félek attól, hogy nem fogok hinni, akkor sem, ha esetleg egy idegennek tényleges gondjával találkozom. Hihetetlen, hogy milyen hitelesen alakította ezt a szerepet. Ajánlom egy szappanopera-rendező figyelmébe.

 29. Tegnap este volt “szerencsénk” Mártához egy barátnőmmel. 3500 forintunk bánja. A sztori a fentebb már leírtak cifrázása volt, megspékelve azzal, hogy szegénynek pont tegnap volt a születésnapja is. A barátnőmmel mindketten nemrég lettünk rablás áldozatai, úgyhogy együttérzésből, mondván tudjuk milyen nehéz ilyenkor, segítettünk neki. A helyszín egyébként a Nemzeti Múzeum előtt volt. Sajnálom, hogy az én bizalmamat is végleg megrendítette ez a szélhámos, viszont minden korábbi áldozatnak üzenem, hogy legalább ők mind bizonyították, hogy rendes emberek:) bár ez nyilván kevés vigasz!

 30. Sziasztok! Tegnap este egy ismerősömmel épp a Margitszigetről jöttünk és az Árpád-híd közelében, pechemre találkoztunk Deáki Mártával. Sztori szinte ugyanaz, mint a korábban elmondottak. Zalavárra szeretne hazamenni, de kiskorúak kirabolták a Népligetnél és már volt a rendőrkapitányságon is. Elmesélte, hogy valami tanfolyamra jár havonta egyszer Pestre. Mutatta a védőnős bizonyítványát, amit 1978-ban szerzett. Minket négyezerrel húzott le ez a nő. De remélem még összefutok vele… Természetesen ha valaki feljelentést tesz, szóljon, tanúskodom! seis@freemail.hu

 31. Én tegnap találkoztam vele. DE én meg is kerestem,találkoztunk is, rendőrt is hívtam és tudjátok mi történt??? A nagy büdös SEMMI!!!! A rendőrök tárogatták a kezüket és ott hápogtak!!! Milyen világ ez??? Milyen??? És ez is ő, ő mondta nekem mikor rákérdeztem: http://rendszervaltas.mti.hu/Pages/News.aspx?date=19890118&ni=113068&ty=1 Elvileg indul eljárás, ha valaki szeretne még emiatt tenni valamit velem együtt, akkor kérem jelentkezzen az email címem megadom és együtt erősebbek lennénk. Nem a pénz miatt, az elv miatt!!! Segítsünk egymásnak!!!

 32. Sziasztok! Tegnap este egy sör mellett hallottam Márta történetét. Ma reggel döbbentem rá, hogy talán már én is összefutottam vele az Árpád-hídi metrónál. 🙂

  Életemben kétszer adtam aluljáróban kéregetőnek pénzt. Mindkettő mellé leültem beszélgetni, mert érdekelt a sztorijuk. Az a nő, akivel kb. 2 hónapja találkoztam, ő sem olyan volt, mint a többi kéregető. Valami nem stimmelt benne, mégis adtam neki egy ötszázast, és erre sokszor gondolok azóta is… Bizony egy szimpatikus 50-es néni, aki korábban ápolónőként dolgozott, és igazolványt is mutatott. 🙂

  Elképzelhető, hogy mégsem ő az, mert a sztorija kicsit más volt. Ha jól emlékszem még, nem tudták fizetni a hiteleiket, majd az adósságrendező hitelt sem, így nemrég lettek hajléktalanok. Ahhoz képest túl ápolt volt…! Ráadásul ő is beteg, és a férje még inkább. Volt egy négygyerekes lánya, akinek valami történt a férjével, de szerencsére sikerült újra férjhez mennie vidéken. Volt egy fia is. Táplálkozási tanácsokat adott, meg ajánlott egy könyvet is. 🙂 Díjnyertes alakítás, akár ő volt, akár nem!

 33. Sajnos én is beleestem a csapdájába… 15-én, pénteken délután fél 6-kor munkából mentem haza a Váci úton a Duna Plázával szemben. Nagyon zaklatott volt, többször könny szökött a szemébe, hogy milyen világban élünk.. A történet ismert, védőnő, Hajdúnánáson volt Találkozón, és a Keleti aluljáróban a ?snicceres romák? ellopták a pénztárcáját, mindene benne volt. A fia Brightonban él, nincs senki, aki érte tudna jönni. A Népligetből megy a busza 19 órakor és 22 óra után…

  Nagyon szimpatikus, szőke hajú, jól öltözött, kezet rázva bemutatkozott, mint Deáki Márta, s elmondta, hogy a keresztlányát is úgy hívják, mint engem… Miután elmesélte történetét, kérdeztem, miben tudok segíteni. Erre mondta, hogy soha életében nem volt ilyen helyzetben, de más kiút nincs, kérne pénzt. Kérdeztem, mennyibe kerül a buszjegy, erre azt mondta, hogy 3200 Ft, de ha hazaért, postán vissza is küldené az összeget.

  Mivel szemrebbenés nélkül, teljes hitelességgel adta elő az áldozat szerepét, megsajnáltam, hiszen ?bárkivel? megeshet az ilyen. A telefonját odaadta, hogy írjam bele a számom, valamint ő is megadta az övét, és nyugodtan csörgessem meg, ami tényleg ki is csengett ott helyben. Odaadtam neki 3500 forintot, és mondtam, hogy ?Bízom Önben?… Nagyon hálás volt, mondtam, hogy örülök, hogy segíthetek… Kérdeztem, hogy tudja-e merre kell mennie, azt mondta, hogy nem, így a 105-ös buszra feltettem, s elköszönésképpen adott két puszit…

  Még aznap próbáltam volna hívni többször is, a telefon kicsöngött, de nem vette fel. Másnap délelőtt is hívtam volna, válasz akkor sem érkezett, így az internetes keresőbe beírtam a nevét, mivel kezdett gyanússá válni a dolog. Rögtön kidobta ezt az oldalt, mit ne mondjak, le voltam hűlve…

  Kíváncsiságból felhívtam a Rendőrséget, hogy mit tanácsolnak ez esetben, mit lehet tenni, erre azt tanácsolták, hogy hiába nem történt sem erőszak, sem lopás, stb, viszont csaló, így jelentsem fel… Most mondhatják, hogy naiv vagyok, viszont többé nem bízom meg egy idegenben sem!

 34. Na gyerekek, én most indulok és feljelentem. Holnap beszámolok arról, hogy mi volt a rendőrségen, mert amikor kihívtam őket, akkor semmi. Na, majd most! És az a legszebb, hogy ő ezt itt olvassa, mondta nekem mikor megkerestem. De ezúton üzenem, hogy addig megyek, míg az utolsó fillért is vissza fogja adni a társadalomnak, mert ugye személyesen nem nekem és míg meg nem fizet ezért, de busásan és törvényesen. Kedves Márta, ajánlom magamat 😉 !

 35. Sziasztok, én július 17-én találkoztam Mártával a Váci út ? Dagály utca kereszteződésben és a 3200 forintos sztorit adta elő. Gyanús volt, de mivel elég hihetően adta elő, segítettem neki. Nem szoktam, és ezek után nem is fogok, amiben az a szomorú, hogyha valaki tényleg rászorul, akkor annak nem fogok semmit elhinni… Ha valaki feljelenti, tanúskodom. Szép napot 🙂

 36. Július 7-én estem áldozatul Mártának. Magyar diák lévén híján vagyok a pénznek, ezért is sajnálom azt a 3000 forintot, amit kicsalt tőlem, de azt kell mondjam, hogy annyira jól csinálta, hogy megérdemli azt a pénzt! Meg persze szomorú is vagyok, hogy elvette az emberekbe vetett maradék bizalmamat is, és azt gondolom, tenni kéne valamit! Ha valaki lép, adom a nevem!

 37. Július 24-én találkoztunk vele a Móricz Zsigmond körtéren. Két barátommal voltam. Azt mesélte, hogy haza akar jutni valahová Zala megyébe, a Népligetből megy a busza. Kirabolták, 3680 forint a jegy. Elvittük a Népligetbe, feltettük a buszra. Fejenként 1200 forintunk bánja, de a többi mind stimmel. Ugyanazok a történetek. Fia Brightonban, a Microsoftnál, ő ápolónő, stb. stb. Mit lehet tenni ellene???

 38. Én is feljelentem ezt a csaló lotyót, aki velem tart, a rita@ferenike.com címre írjon!

 39. Ez hihetetlen!!! Soha senkinek nem adtam pénzt Budapesten mióta itt tartózkodom, vagyis az elmúlt 4 évben, de szeptember 06-án a Kálvin térnél összefutottam ezzel a Deáki Mártival ? Zalakarosra ment, a Népligetben rabolták ki, nem is kisfiú, hanem egy kislány és 4000 forintot sikerült kicsalnia tőlem, mondván, hogy több mint 3000 forint a jegy és még BKV jegy is szükséges. Kikísértem a Népligetbe, de mivel az állítólagos busz, amit egyébként együtt néztünk ki, még egy óra múlva indult volna, így én azt már nem vártam meg…

  Oscar-díjas alakítás volt, holnap délig kapott haladékot, hogy visszafizesse a pénzt, különben a kamerás felvételek alapján körözést indíttatok ellene, ezt neki is megüzentem!!! Az emberi jó szándék sokakban megvan, de míg egyesek lopnak-csalnak, mások keményen megküzdenek ezekért a pénzekért. 🙁

  Ui: Már nem lakik a Koppány utcai munkásszállón,onnan a rendőrök vitték el, és a másik helyen sem lakik már egy hónapja, keresés tovább… illetve köröztetés, most már van egy jó pár tanú!!!

 40. Minket júliusban talált be a XIII. kerületben, feljelentettük, amit rajtunk kívül már más is megtett. Tanúskodni is voltunk, csak az igazságszolgáltatás kereke nagyon lassan őröl. De reméljük, hamarosan nem születik újabb kommentár arról, hogy megint lecsapott! Mártám, szorul a hurok!

  Ui: Feljelentést tenni nem csak személyesen lehet, hanem a panasz.brfk@budapest.police.hu emailcímen is. Így egyszerűbb, és hátha ezáltal több bejelentés érkezik, mert ez is fontos, hogy a rendőrség csináljon valamit! Mi is ezen a módon tettünk feljelentést, és 2 hónap múlva 🙂 be is hívtak tanúvallomást tenni.

 41. Hát még ilyet! Nem gondoltam volna, hogy átver. Szeptember 12-én, hétfőn a vőlégennyemmel sétáltunk hazafelé a XV. Mexikói úti metró megállótól és minket is megtalált ez a bizonyos Deáki Márta, ugyanazzal a sztorival, mint amit Edina írt: “Zalakarosra ment, a Népligetben rabolta ki egy kislány… stb”, 3000 forintot csalt ki tőlünk és azt ígérte, másnap reggel postázza. Másnap hívtam kétszer is az elsőnél kinyomta, a másodiknál nem vette fel. Nagyon csalódott vagyok!

 42. A történet ugyanez! A Kosztolányin 2000-rel lettem rövidebb. Idegbaj kerülget!

 43. Sziasztok! Márti jelenleg a Tábornok utcai BKV szállón lakik. Onnan tudom, hogy én lakom a 11-es szobában, ő pedig a 10-esben. A történet tökéletesen egyezik, a telefonszám szintén, pénzt is kért már párunktól… Nagyon furcsa volt eddig is az “élettörténete”, de ma hajnali 2-kor az ágyban gondolkodva összeáll a kép. És mivel a Google a barátom, a keresési találatokra pillantva leesett az állam. Még jó, hogy ennyire megkedveltem ezt a nőt… 🙁 Elmondása szerint október végén elköltözik a szállóról. Hát ennyi…. 😀

 44. Sziasztok! És most ez a Deáki Márta többszörös csaló és szélhámos a XIV. kerületben, a Tábornok utcai munkásszállón lakik. Ott hitet el magáról minden szépet és jót az ott lakókkal. Már a szobatársát megkárosította. Köszöntök mindenkit 2011-ben Budapesten!

 45. Ilyen nincs! Most tudatosult bennem, hogy csalás áldozata lettem. 3 hete adhattam pénzt ennek a nőnek az Astoriánál ? én gyanútlan ápoló. Azóta hívtam, hogy mikor utalja vissza a pénzem, amire megesküdött, hogy másnap küldi, nem küldte. Ma reggel kezdtem nyomozni utána, telefonszám alapján megtaláltam a hirdetést, és hogy 20 éve védőnő ? a kis bizonyítványát nekem is mutogatta. Nagyot csalódtam most, hogy végigolvastam a korábbi bejegyzéseket. Lehet valamit csinálni még? Vagy ez is olyan naiv kérdés, mint amilyen naiv sajnos én voltam?!

 46. Én vagyok a következő… Tegnap este futottam össze Deáki Mártával Újpesten (valami ápolónői továbbképzésen volt a városban, nála volt a végzettségét igazoló oklevele is, mint rendesen), Zalakarosra szeretett volna menni busszal, de a Népligetben kirabolták, ellopták a pénztárcáját, az összes iratát, így sajnos a fia által Brightonból küldött pénzt sem tudta a bankban felvenni. Kérte, hogy adjak neki pénzt (5000 forintot adtam, jó nagy balek voltam), és megesküdött, hogy holnap (azaz ma) reggel az első dolga lesz, hogy visszaadja.

  Gyanakodtam közben, de végül meggyőzött… Ma aztán próbáltam telefonon elérni, persze semmi, ekkor kezdtem keresgélni a neten, hátha találok valamit… Hát találtam! Kár, hogy utólag olvassa ezeket az ember, persze lehet, hogy Mártának ez egy folytatásos regény és jót röhög a markába! Gratulálok neki! Ezek után én is azt mondom, hogy ha egy ilyen kedvesnek tűnő hölgy is bűnöző, akkor kinek higgyen az ember?

 47. Sziasztok! A következő áldozat én vagyok, a Budafoki úton történt november 7-én. Hasonló történet, kirabolták a Népligetben, ápolónő, fia Angliából utalt pénzt, de nem tudta felvenni, buszjegyre kellene neki. Én balek szintén 5000 forintot adtam, mondván az tuti elég lesz neki. :S

  És tényleg az, hogy teljesen hihető volt a történet, még remegett is, így azzal a tudattal mentem haza, hogy meg volt a napi jó cselekedetem. Aztán persze mostanra már rájöttem, hogy telefont nem veszi fel, meg ugye megtaláltam ezt a cikket is… :S

 48. Megvan a következő balek… Most a József körúton portyázott november 21-én. Szánalmas. Nem a rohadt pénz érdekel, hanem hogy átvert a szemét. Nem szoktam soha senkinek sem adni, de neki bedőltem. Döbbenetes alakítás. Gratulálok!…

 49. És az újabb balek is megvan. Általában eléggé bizalmatlan vagyok, de ez az alakítás nem volt semmi, úgyhogy bedőltem… Engem tegnap este az Andrássy úton talált meg, 4000 forintom bánja. A sztori ugyanaz, most épp a Népligetnél lopta el a pénztárcáját egy roma kislány, és “szegény szerencsétlen”, nem tud így hazamenni Zalaegerszegre, és a Rendőrség sem tud semmit csinálni, csak kiküldte koldulni… “Pedig nézzek már rá, ő nem koldus, és úgy szégyelli magát, hogy kérnie kell, bla-bla-bla…”

  Nekem is mesélt az Angliában élő fiáról, és meghallgattam a többi sztorit, amivel csak még jobban igyekezett a bizalmamba férkőzni. Érti a dolgát nagyon, és látom, hogy már egy jó ideje tevékenykedik, hihetetlen, hogy nem lehet leállítani. A feljelentéseknek lett valami eredménye? Szörnyen dühít, hogy így kihasználja az emberek jóindulatát, és hogy én is beleestem a csapdájába. De mindenesetre szánalmas egy nőszemély…

 50. Sziasztok! Engem tegnapelőtt talált meg a Váci út-Huba utca sarkán. Négyezret adtam neki. Jövő héten én is feljelentem. Tud valaki valamit arról, hogy van-e ellene folyamatban lévő eljárás???