ZETApress

hírportál

Papp nagy ugrása

Sandor Papp kiskamasz kora óta írónak készült. Magyar nyelv és irodalom, valamint kommunikáció szakos végzettséggel rendelkezik, később forgatókönyvírást tanult. Szerkesztő-újságíróként dolgozott az IPM-nek, a GEO-nak, rövid ideig az Intelligent Life-nak. Tegnap este mutatta be Ugorj! című első regényét a Három Holló Kávéház Duna-szalonjában.

A holtszezon kellős közepén, januárban Máltára érkező Ben talán maga sem tudja, kicsoda: holland újságíró, geológus egy kis Afrika melletti szigetországból, vagy egy hozzánk hasonló, kiégett közép-európai? A harmincas évei végén járó, titokzatos férfi máltai bárokban tölti napjait, múltjáról semmit sem tudunk, tervei nincsenek.

Ám az élettől és a következményektől nehéz szabadulni, és miközben Ben válogatás nélkül hódítja meg a nőket és a férfiakat az igaz szerelemre vágyva, és végeláthatatlan sorban issza a mojitókat, Málta lakóit természeti katasztrófák és titokzatos halálesetek tartják izgalomban. Hogyan illik az új jövevény a képbe, és mi rejtőzik a Málta közeli kietlen szigeten?

Sándor Papp első regénye egy páratlanul izgalmas nyomozás története, egyben utazás a mindannyiunk énjében ott rejlő lakatlan szigetre – olvasható a 352 oldalas mű hátsó borítóján, melyet Tabák Miklós tervezett.

A tegnap esti sajtóbeszélgetésen megtudtuk, hogy Sandor évekig élt Máltán, forgatókönyvével házalt eredménytelenül. Ottani élményei inspirálták első regénye megírására. Ezzel is több kiadót megkeresett, s végül az Alexandra vállalkozott a kiadásra. Jelenleg a következő regénye (az Ugorj! előzmény-története) megírásán dolgozik, mellyel 2020. áprilisra készül el, s szeptemberben kerül a boltokba. E-könyvként is olvashatjuk rövidesen őket.

Az Ugorj! című regényt már angolra is lefordították, s egy máltai kiadóval is sikerrel tárgyalt a szigeten való kiadásról. Papp Sándorból is ezért váltott Sandor Pappra, de van egy másik indoka is: ezzel szeretné lezárni eddigi újságírói múltját, s regényíróként így akar beívódni a köztudatba.

Szóljon hozzá!