ZETApress

hírportál

Vigyázzunk értékeinkre!

A rendőrök a karácsonyi vásárokban láthatóan és láthatatlanul is jelen vannak – mondta el ma délben a BRFK Kommunikációs osztályának megbízott vezetője a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban.

Dr. Hegyesi Melinda rendőr őrnagy kiemelte: Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa, a rendőrök a karácsonyi vásárok idején is mindent megtesznek azért, hogy a budapestiek, a fővárosba látogatók és a külföldi turisták is a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat. A BRFK idén is fizikai akadályokat és beton terelőelemeket helyezett ki a vásárok környékén. Bűnügyi és közlekedésrendészeti kollégáik folyamatosan jelen vannak a vásárokban, hogy biztosítsák a zökkenőmentes közlekedést és minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozatává.

A karácsonyi vásárban a BRFK Nyomozó főosztály Zseblopási alosztályának munkatársai három tipikus bűnelkövetői módszerre hívták fel a figyelmet. Bemutatójukban előbb egy szék hátára helyezett táskából, majd a metróból felvezető lépcsőn egy hátizsákból, végül pedig a vásári forgatagban nézelődő ember táskájából történő lopásokat modellezték.

Szóljon hozzá!