ZETApress

hírportál

Szexuális ragadozó?

Éveken át tartó folyamatos szexuális zaklatással vádolják beosztottjai Donáth László volt szocialista országgyűlési képviselőt, a momentumos Donáth Anna EP-képviselő édesapját ? olvashattuk az újságokban, láthattuk a képernyőkön. A rendőrség is megerősítette, hogy nyomozást folytatnak az intézetben.

Az evangélikus lelkész a Mező utcai Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház parókus lelkésze és igazgatótanácsi elnöke, így ténykedése kimerítheti a hivatali visszaélés fogalmát. A híradások szerint éveken át tett szexuális ajánlatot a fiatal lányoknak-asszonyoknak, rendszeresen fogdosta őket, akik ezért menekültek, bujkáltak előle. Furcsa, hogy egyikük sem merte szájon vágni, vagy altesten rúgni a bizalmaskodót, hiszen ez az ütés-rúgás nem a munkahelyi vezetőt, hanem a felajzott zaklatót érte volna.

Az egyik név és arc nélkül, a kamerának háttal ülő nyilatkozó férj vagy barát elmondta, hogy legalább egy éve tud a dologról, mégsem tett semmit, nem védte meg kedvesét. Furcsállom, hogy sem ő, sem a többi hölgy partnerei nem védték meg kedveseiket, nem várták meg otthona előtt a zaklatót, s nem adtak a búrájának. Az erőszak erőszakot szül! ? tartja a népi bölcselet ?, de ezek szerint mégse mindenhol! S miért csak most került nyilvánosságra a dolog az október 13-ai önkormányzati, s miért nem már a május 26-ai EP-választások előtt, ha eddig is nyilvánvaló volt?

A lelkész úr nem cáfolta a vádakat, mert szerinte ez csak sajtópletyka, hivatalos értesítést sem kapott a rendőröktől. Ha nem igazak a vádak, miért nem kért helyreigazítást, miért nem jelentette fel rágalmazásért a nyilatkozókat? Lánya, Donáth Anna sem válaszolt a zaklatási kérdésekre a hétvégi sajtótájékoztatóján.

S miről tájékoztatta a Momentum a sajtót? ? ez nem derült ki a híradásokból, hiszen ez senkit sem érdekelt. A médiamunkások édesapja viselt dolgai felől érdeklődtek, amit azzal hárított el, hogy ez nem része a sajtótájékoztatónak! Ha nem igazak a vádak, miért nem cáfolta azokat? S egyáltalán miért ő tartotta a sajtótájékoztatót, hiszen nem egyedül belőle áll a Momentum. Jobban járna, ha egyelőre visszavonulna a nyilvánosságtól, mert amíg le nem cseng az ügy, mindenki csak ezt kérdezi majd tőle!

Szóljon hozzá!