ZETApress

hírportál

Ellenzéki petíció a kormányhoz

Az MTVA óbudai székházaVasárnap este ellenzéki képviselők vonultak az MTVA óbudai székházához, hogy beolvassák követelésüket, de a közmédia vezetői nem engedték meg nekik. S mit tartalmazott levelük? ? Le a rabszolgatörvénnyel, le a propagandával! Öt követelés a szabadságért:

1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonását! A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! Vonják vissza a szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt!

2. Kevesebb rendőri túlórát! Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az Európai Uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!

3. Független bíróságokat! Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a Fidesz által irányított bírókból!

4. Európai Ügyészséget! Ha a kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!

5. Független közmédiát! Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!

Ne hátráljunk, amíg a hatalom nem teljesíti a követeléseinket! Ne hátráljunk, amíg a hatalom elnyomja a dolgozó magyarokat és kilopja a szemünket! ? fejeződött be az ellenzéki követelés.

Szóljon hozzá!