ZETApress

hírportál

Megvan a költségvetés

Tegnap este az Országházban 201 igen szavazattal 179 ellenében elfogadták a költségvetést. A 380 szavazó mellett négyen nem nyomtak gombot. A kisebbségben kormányzó szocialisták mellett a szabaddemokraták közül is többen igennel szavaztak.

A 386 képviselői helyből egy üres. Toller László helyére többszörös nekifutásra sem sikerült Pécsett új képviselőt választani. Az EP Néppárti frakciójába távozó Áder János helyét Csornán mától Gyopáros Alpár töltheti be. A Fidesz-KDNP jelöltje múlt vasárnap a szavatok négyötödét szerezte meg az időközi választáson, s a honatya tegnap letette az esküt.

A józsefvárosi polgármester-választáson egy hete ugyancsak elsöprő jobboldali siker született. Kocsis Máté, eddigi alpolgármester a szavazatok kétharmadát szerezte meg a Csécsei Béla (SZDSZ) lemondását követő időközi választáson. A szocialisták itt is, meg Csornán is alaposan leszerepeltek. Az elmúlt hétvégén eldőlt, hogy kormányfő-jelöltjük Mesterházi Attila frakcióvezető lesz a jövő tavaszi parlamenti választásokon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Összeül az Országgyűlés | ZETApress

Szóljon hozzá!