ZETApress

hírportál

Vitára hív a képviselőnő

Kucsák László FideszTisztelt Képviselő Úr! Egy év telt el a legutóbbi országgyűlési választás óta ? kezdi nyílt levelét írt Kunhalmi Ágnes (MSZP) országgyűlési képviselő fideszes képviselőtársának, Kucsák Lászlónak Eltelt egy év ? beszéljük meg! címmel.

Akkor, a kampányban sem a pestszentlőrinciek, sem a pestszentimreiek nem tudták meg, mihez kéri a Fidesz és Ön a támogatásukat. Annyit mondtak: folytatjuk. Mit kezdtek azóta a megbízással? Hogyan képviselte Ön a XVIII. kerületieket? ? Bevezették az útdíjat, amitől nőtt az átmenő forgalom. Vasárnapra bezáratták a boltokat, ami kerületi vállalkozókat is tönkretett. Aláírták és harminc évre titkosították a paksi atomerőmű bővítésének szerződéseit, miközben annak árát gyerekeink is fizetni fogják.

Rögtön a választás után átírták a fővárosi választási törvényt is, így annak ellenére lett többségben a Fidesz a fővárosban, hogy a baloldalra többen szavaztak: vagyis választási csalást törvényesítettek. Itt a fideszes brókerbotrány. Vajon hány ember él a XVIII. kerületben, akit a Quaestor csalói átvertek? Az egészségügyben több pénz helyett inkább a hálapénz legalizálásán, vagyis a fizetős állami gyógyítás megteremtésén dolgoznak. A tankönyvrendszer minden korábbi évnél rosszabb állapotban van, legutóbb épp 15 éves informatika tankönyv került elő idei választhatóként. Másfél hete kiderült, a Fidesz tovább rombolja az egyetemeket is, egyszerűen megtilt olyan szakokat, amikre állami finanszírozás nélkül is volt kereslet.

Nézzük tovább! Történt bármi a Cséry-teleppel? Eltűntek Mészáros Lőrinc amatőr munkagépei a XVIII. kerületi csatornázásból? Esetleg előkerült a XVIII. kerület nem létező városfejlesztési terve, ami az EU-s források lehívását segítené a kerületben? ? Nem. Egyik sem történt meg! Tisztelt Képviselő Úr! Egy éve, 2014. május 6-án alakult meg a mostani Országgyűlés. Ez alatt az egy év alatt Ön rengeteg olyan döntéshez adta a nevét, amiről soha nem beszélt, amire soha nem szavazott a XVIII. kerület. Most, egy év után van okunk beszélni minderről. Egy éve nem vitáztunk: Ön nem volt rá hajlandó. Most itt az ideje.

Arra kérem, hogy az Országgyűlés egy éves fennállásának napján, 2015. május 6-án délelőtt 11-től tartsunk nyilvános vitát a kerületi televízióban, a TV18-ban! Javaslom, hogy mindketten kérjünk fel egy-egy vitavezetőt elismert, független szakemberek köréből, így a vita lebonyolítása során biztosítottak az egyenlő feltételek. Javaslom, hogy munkatársainkon keresztül egyeztessünk a részletekről a következő napokban. Találkozzunk és beszéljük meg nyíltan és nyilvánosan, hogy tényleg azt kapta-e a kerület és az ország, amit Ön és a Fidesz ígért. Én ott leszek. Remélem, ezúttal Ön sem bújik el és vállalja a vitát! Tisztelettel: Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő ? fejeződik be a nyílt levél.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qIduyhX-Wew[/youtube]

Szóljon hozzá!