ZETApress

hírportál

Felsőházi nagydíjátadás

Innovációs Nagydíj 2014.A Magyar Innovációs Nagydíjat ma adták át az Országház Felsőházi-termében. A 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat egy magyar nagy-közepes vállalkozás kapta, mely a bírálók szerint a 2014. évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg.

A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke volt. A díjátadási ünnepség résztvevőit először Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntötte, majd Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke mondta el ünnepi köszöntőjét. A bírálóbizottság munkájáról Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke adott tájékoztatást.

A 2014. Évi Innovációs Nagydíjban az egri székhelyű Sanatmetal Kft. részesült a VORTEX poliaxális csontlemez rendszer kifejlesztésért és gyártásáért. A cég ezzel az új, szabadalommal védett termékcsaláddal rövid idő alatt kiemelkedő piaci részesedést szerzett, jelentős többlet bevételt és többlet nyereséget realizált. A díjat Kövér László és Pálinkás József adta át Farkas József ügyvezető igazgatónak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2014. évi Ipari Innovációs Díjában az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. részesült, a Bisoprolol-Amlodipin fix kombinációs tablettakifejlesztéséért. A díjat Varga Mihály miniszter adta át Hodász István vezérigazgatónak. A Vidékfejlesztési Minisztérium 2014. évi Agrár Innovációs Díjában a QuantisLabs Kft. részesült a Szőlőőr rendszerért, a Vidékfejlesztési Minisztérium 2014. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a MOL. Nyrt. és a Strabag Általános Építő Kft. részesült a gumibitumen technológia és gumibitumennel épített aszfaltút fejlesztésért.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. évi Innovációs Díjában a MÁV FKG Felépítmény-karbantartó és Gépjavító Kft. részesült az univerzális forgóvázas darus jármű kifejlesztéséért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2014. évi Innovációs Díjában a Sanatmetal Kft. részesült, részben a VORTEX poliaxális csontlemez rendszer kifejlesztéséért, részben a cég folyamatos és magas színvonalú szabadalmi tevékenységéért. A Magyar Innovációs Szövetség 2014. évi startup innovációs díjában a másfél éve alakult Synetiq Kft. részesült a neuromarketing média kutatási technológia kifejlesztéséért és alkalmazásáért. A díjat Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, az Innovációs Nagydíj pályázat szervező-bizottságának elnöke adta át.

A bírálóbizottság által kiemelt elismerésben részesített innovációs teljesítmények: Több területen is megjelenő innováció a Strauss Metal Kft-nél, megvalósító: a pécsi Strauss Metal Kft. Instant Clean/Gyors takarítást biztosító harmadik generációs kézi porszívó kifejlesztéséért és gyártásáért, megvalósító: a jászberényi Electrolux Lehel Kft. K?enni jó zöldségkrém termékcsalád kifejlesztésért és gyártásáért, megvalósító: a kecskeméti Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt.

Szóljon hozzá!