ZETApress

hírportál

Drogteszt a sajtónak?

Otthoni drogtesztA Fidesz-frakció holnapi ülésén foglalkozik Kocsis Máté Budapest VIII. kerületi Fidesz-KDNP polgármester azon javaslatával, amely a 12-18 év közöttieknek, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelező drogtesztet írna elő ? közölte Tuzson Bence frakció-szóvivő tegnapi sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté a Facebookon azt írta, hogy a drog életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is. Szerinte érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. A Fidesz kommunikációs igazgatójaként javasolta, hogy frakciójuk tárgyalja meg a kérdést, és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabálytervezetet. Tuzson Bence a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a frakció hétfőn fogja kialakítani erről az álláspontját. A vasárnapi pihenőnap tervével kapcsolatban megerősítette: ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, a kis üzletek csak akkor nyithatnak majd ki, ha ott a tulajdonos vagy annak közeli családtagja dolgozik.

Az MSZP azt javasolja, hogy azok, akik vasárnap is dolgoznak, dupla pótlékot kapjanak ? közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatón a párt választmányának ülése után. Tóbiás József úgy fogalmazott: a vasárnap legyen vásárnap, ezért az MSZP minden olyan szervezetet támogat, amely ezért hadba száll. Magyar Zoltán a Kocsis Máté fideszes polgármester által felvetett ötlettel ? amely a politikusok, az újságírók és a 18 éven aluli fiatalok kötelező drogtesztjéről szól ? kapcsolatos sajtótájékoztatóján ma délelőtt elmondta, hogy a Jobbik-frakciónak még nincs kialakult álláspontja, de magánemberként, képviselőként, a részletek ismerete nélkül úgy látja, a javaslatot elviekben támogatni lehet.

S mi tehet mindezekhez a főszerkesztő? ? Kezdjük az utóbbival! A munkaügyi ellenőrök csak ritkán tudják elkapni a kisboltok és kiskocsmák bejelentés nélkül dolgozó alkalmazottjait, mert azok mindig elmondják, hogy élettársai ? tehát családtagjai ? a tulajdonosnak. Akkor is így van ez, ha naponta más-más alkalmazottat találnak, hiszen csak az azonos nemű élettársaknak lehet papírral igazolni összetartozásukat, a különböző neműeknél ezt nem is lehet. Gondolom, vasárnaponként is csupa ?rokon? fog dolgozni a nyitva tartó üzletekben, kisvendéglőkben.

Az újságírók esetében sem ártana végre pontosítani a dogteszthez! El kellene már dönteni, kit nevezünk újságírónak! Csak azokat, akik rendszeresen publikálnak valahol, vagy azokat is, akik csak az ingyen ebédért és ajándékokért járnak el a sajtótájékoztatókra, megnyitókra és egyéb eseményekre anélkül, hogy életükben leírtak volna egy szót is valahová? Gondolom, nekik amúgy sem telne drogra, a közvéleményt viszont nagyon tudják befolyásolni ellenünk. Sajnos sokan velük azonosítják a szakmánkat, így a mohóságukkal és kulturálatlan viselkedésükkel ők járatnak le mindig minket, igazi tollforgatókat !

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Aranyvasárnap feketén | ZETApress

Szóljon hozzá!