ZETApress

hírportál

Tarlós kedden vitázik

Tarlós István független főpolgármester-jelölt, szeptember 26-án két vitán is részt vesz. Az egyiket maga a jelölt kezdeményezte, amelyre elhívta Demszky Gábor főpolgármestert. A kétszemélyes vita a Vörösmarty téren este 6 órakor lesz, tudtuk meg sajtóirodájától.

Kedd estére, a Magyar Televízió meghívását is elfogadta a jelölt, amely a listavezetők vitáján való részvételre szólt. Tarlós István ezen is részt kíván venni, amennyiben Molnár Gyula az MSZP listavezetője is jelen lesz. A főpolgármester-jelölt már ma délelőtt az MTV székháza elé megy, ahol fog beszélni arról, hogy milyen a rend és tisztaság Budapesten. Bizonyára nagy romhalmazt talál ott, hiszen ? mint tegnap este már beszámolónk róla ? előző éjjel véres csata zajlott a szákházban és környékén.

A rendőrök okultak a kedd hajnali eseményekből, így tegnap estére megsokszorozták erőiket. Szükség is volt rá, mert újra csatatérré vált a főváros. A csőcselék előbb a Magyar Rádió épületét akarta elfoglalni, majd a Köztársaság téri MSZP székház előtt gyülekezett. Itt sem tudták áttörni az élő láncot, ezért a közeli Blaha Lujza térre vonultak, ahol rohamrendőrök állták útjukat. A proletariátus fegyvere az utcakő, tanultuk a történelemkönyvekből, s a tömeg jó tanulónak bizonyult. Felbontották a flasztert, törtek-zúztak vele. Az autókat és a rendőröket vették célba vele.

A hatósági rohamcsapatok fellépése az előző éjszakainál hatásosabbnak bizonyult. Sok randalírozót őrizetbe vettek, s a rendőri sérülés is jóval kevesebb volt az előző napinál. A fővárosi zsaruk létszámát már délelőtt vidékiekkel pótolták, míg helyükre odahaza határőröket vezényeltek. A fővárosi események radikalizálódása miatt nem romolhat vidéken sem a közbiztonság.

A helyzet megoldását az ellenzék a kormányfő lemondásában látja, de erről Gyurcsány Ferenc egyelőre hallani sem akar. Kitart a reformok mellett, s ebben frakciója és koalíciós partnere következetesen kiáll mellette. Kérdés most már csak az, hogy az utcai megmozdulásokat melyik fél fogja megunni előbb?

Szóljon hozzá!