ZETApress

hírportál

Heti Tarlós-séták

Kerületi kezelésbe adná a Városmajori parkot és a Gesztenyés kertet Tarlós István. A független főpolgármester-jelölt ezt akkor jelentette ki, amikor Pokorni Zoltán polgármester-jelölttel (FIDESZ-KDNP) a Városmajori Jézus Szíve plébánia mellett lévő parkban tettek sétát.

A gondozatlan zöldterület, ma nem a környékbelieknek nyújt kikapcsolódást, hanem a hajléktalanoknak ad átmeneti szállást, mivel a Moszkva téren lévő nappali melegedőnél kellemesebb környezetet biztosít számukra. A rendezett városrész ezen területén egyébként, a közbiztonság is kriminális. Az erőszak mellett a rablás sem ritka.

A kerületi tervek szerint ? amelyet Tarlós István is támogat-, a Városmajori Parkot bekerítenék és parkőrrel vigyáznák a rendjét. Pokorni Zoltán szerint, ugyanígy helyi kezelésbe vennék a Gesztenyés kertet is. Arra kérte Tarlós Istvánt, hogy ha főpolgármesterré választják, akkor “kellő súllyal” tekintsen majd a hegyvidéken élők nyugalmát szolgáló javaslatokra.

Tarlós István megtekintette a Csörsz utcai épülő sportcentrumot, majd Dr. Mitnyan György, a kerület leköszönő polgármestere előtt azt mondta: jó döntés volt elindítani a beruházást, amely elsősorban a kerületi fiataloknak nyújt majd sportolási lehetőséget.

A főpolgármester-jelölt hangsúlyozta: több hasonló sportlétesítmény felépítésére lenne szükség, mert az elmúlt 16 évben 60 fővárosi intézményt szüntettek meg.

Tarlóst kirekesztették az egészségügyből

A független főpolgármester-jeleltet egy fővárosi kezelésben lévő egészségügyi intézménybe nem engedték be a betegek érdekére hivatkozva. Tarlós István nem örült a döntésnek, s ennek hangot is adott. Ez utóbbi a városvezetésnek nem tetszett. Pesty László kampányfőnök az eset kapcsán az alábbi válaszlevelet küldte a szabaddemokratáknak.

Amit mond, az erőltetett, kétségbeesett és valótlan idétlenség. Egyszerűen központi utasításra hivatkozva, a hivatalos főpolgármester-jelöltet nem engedték be egy fővárosi intézménybe, ahonnan vita nélkül tovább álltunk. Sőt, közleményt adtunk ki, miszerint a békesség érdekében, fővárosi intézményt a kampány időszakában ezentúl egyáltalán nem látogatunk. Annak ellenére sem, hogy Önök, liberálisok, teljesen antiliberális módon, sorozatban próbálnak kitiltani minket Budapest köztereiről, intézményeiből és templomaiból. Az önök ?liberális? főpolgármestere pedig, mások kitiltásával párhuzamosan, közpénzen kampányol, munkaidőben, a fővárosi közszolgáltató cégekkel, és még liberálisabb módon eltitkolja a fővárosiak negyvenmilliárdjáért kötött szerződések tartalmát. Horn Gábor álságos, kettős mércét alkalmazó, patetikus történeteivel belépett nálam a nagy nevettetők táborába.

Arra viszont választ várok Demszky Gábortól és Horn Gábortól – ha már a betegek érdekeit a szívükön viselik -, hogy miközben az SZDSZ-es miniszter újabb beteg-adót vezet be, miből telik a fővárosnak arra, hogy a kórházakban magas fizetésű PR alkalmazottakat alkalmazzanak.

A lényeg ugyanis az, hogy Tarlós István nem az intézményre célzott, mikor azt mondta, hogy ezt érdemes megjegyezni. Tíz perc várakoztatás után egy ?PR menedzsert? küldött le a kórházi vezetés, hogy megakadályozza Tarlós István látogatását. A kérdés, amire a megjegyzés vonatkozott, hogy miből telik egy kórháznak PR menedzserre, miközben már lassan kötszerre sem jut pénz, fejeződik be a közlemény.

Ma Tarlós István nem sétál semerre, holnap délután viszont a Rákospalotai égetőművet ? mely fővárosi terület ? látogatja meg, míg szombat délelőtt a Bosnyák térre, hétfő délután pedig a XVI. kerületi Jókai utcai Szakrendelő elé érkezik. Kíváncsian várjuk, hogy oda és az égetőbe sikerül-e vajon bejutnia?

Szóljon hozzá!