ZETApress

hírportál

Tarlós nem kíván egyiptomi alkirály lenni

Némi meglepetéssel olvasta Tarlós István Katona Kálmánnak, az MDF főpolgármester-jelöltjének tegnapi bejelentését, miszerint ő nem vállalja a főpolgármester-helyettesi funkciót. Nem tudom ugyan, hogy az MDF-es úrnak ki ajánlotta meg a helyettesi funkciót ? úgy hírlik, hogy senki ? de én is szeretnék tenni egy bejelentést. Bejelentem, hogy nem kívánok egyiptomi alkirály lenni. Ezt az ígéretet nekem is könnyű lesz betartani, válaszolta a jelölt.

Leonardo da Vinci reinkarnációit csakis az SZDSZ-es szürkeállomány tagjai közt kereshetjük. Ott tudnak orvosok hidakat, szociológusok metrót építeni, bár még egyik sem látszik, folytatódik a közlemény. Szerényen szeretnék reagálni az SZDSZ ? kissé kétségbeesettnek tűnő ? Tarlós nem tudja című lejárató akciójára. Arisztotelész azt mondta: Csak azt tudom, hogy semmit sem tudok. Érdemes elgondolkodni ezen a mondaton!

Az SZDSZ vezetői eltévedtek. Én mindig is mondtam, hogy sok mindent nem tudok. Leonardo da Vinci reinkarnációit csakis az SZDSZ-es szürkeállomány tagjai közt kereshetjük. Ott tudnak orvosok hidakat, szociológusok metrót építeni (bár még egyik sem látszik).

Lehet, hogy azt kell gúnyolni, aki tudja, hogy van még tanulnivalója. Ám, ha Demszky Gábor mindent oly jól tud, miért csak ennyit ért el 16 év alatt a városban?

A főpolgármester is megkapta a magáét

Mivel az utóbbi napokban a programom helyett megint a függetlenségemmel kapcsolatban bombáz pikírt megjegyzésekkel az SZDSZ, szükségesnek találom leszögezni a következőket.

Demszky Gábor egy hat százalék körüli párt foglya, ennek a pártnak az elnöke is volt. Ez a párt olyan teljesítményű és mentalítású politikusokat adott a társadalomnak, mint Magyar Bálint, Kóka János, vagy most Molnár Lajos úr, az új egészségügyi miniszter, a ?betegadó atyja?. Ezzel az örökké fölényeskedő 6 %-os párttal szedte szét 16 év alatt a várost Demszky Gábor, ezzel teszi arctalanná Budapesten most is a nagyságrenddel nagyobb MSZP-t. Pártja 6%-ára alapozva közli, ? kizárva mindenki mást ? hogy ez egy ?liberális város.?

Ha már a támogatóim folytonos profanizálásánál tartunk, Óbudán több mint egy évtizede bizonyítom, hogy tudok függetlenként együttműködést teremteni. A támogató párt(ok) nagyságrendjénél fogva pedig képes vagyok egészséges konszenzusokat létrehozni.

A 6%-os párt, az SZDSZ, az említett nevekkel és Demszky Gáborral rég kolonc az MSZP nyakán is. Tessék csak elolvasni, miket nyilatkoztak az MSZP egyes vezetői 2004-2005-ben Demszkyről!

Demszky a választás után ugyanazt fogja mondani, mint az SZDSZ-től nyomorgatott koalíció: ?ja, nem mondhattam igazat a kampányban?. Ezért most nem arról folyik köztünk sem a kampány vita, hogy ki a felelős a Combino botrányért, hány száz milliárd forint Budapest adóssága, honnan lenne pénz a ?Podmaniczky programhoz?, miért csak közvetlen a választás előtt folyik érdemi útfelújítás a fővárosban, miért nem működött együtt Demszky a kerületi polgármesterekkel. Hanem erőltetett, minden választás előtt panelszerűen feltűnő, majd köddé váló szélsőjobbozásról, Tarlós támogatóiról, vagy Tarlós ábrázatáról, esetleg ? személyeskedő mocskolódás közepette ? a Tarlós szövegeiből összeállított ?Best of?-ról.

Közben pedig a ?liberális? Demszky elmos minden felelősséget, nem adja ki a 40 milliárd közpénz elköltéséről szóló Combino szerződést, kitiltaná ellenfelét a Köztársaság térről, továbbá csatlósaival bizonyos templomokból is, a graffitis rombolást pedig nem jogi, hanem ?művészeti? kérdésnek tekinti.

Válasz Király Dávidnak

Király Dávid, a Hírszerző internetes portál munkatársa gúnyos glosszát írt a leonardói és arisztotelészi idézetekről. A független jelölt az alábbi választ juttatta el a sajtónak:

Köszönjük az egyiptomi alkirályra vonatkozó útmutatást, azt hittük, több a humorérzékük. Arisztotelészre és Szókratészre térve, nem csodálkozunk, hogy Önökhöz Szókratész közelebb áll, de sajnáljuk, hogy a HÍRSZERZŐ lőtte el a poént. Azonban a kiigazítás szerzője nemcsak műszaki, hanem filozófiai értelemben is felületes. Azt reméltük, a főpolgármester úr lesz inkább képben. Szókratész ugyan mondta a következőket: ?tudom, hogy miről nem tudok semmit.? (Ez a mondat kétségtelenül szólhat az SZDSZ-nek, pl. hídépítés vagy metró építés ügyében.) Azonban Nagy Sándor nevelője, Arisztotelész mondta a következőket: ?minél többet tanulok?.annál inkább rájövök, milyen keveset tudok.? Ha nemcsak Szókratészt, hanem Arisztotelészt is ismernék, tán kevésbé fölényes lett volna a kioktatás.

Szóljon hozzá!