ZETApress

hírportál

Övék lesz a Ház

Az Országgyűlés Hivatala egy civil kezdeményezésre válaszolva a legnagyobb internetes közösségi oldalon létrehozott rajongói csoport, a Miénk a Ház lájkolói közül sorsolta ki azokat, akik közreműködnek az Országház augusztus 20-ától induló új díszkivilágításának felkapcsolásában.

Az oldal látogatói közül 100 főt vendégül látnak az Országházban az esti tűzijáték idejére, exkluzív parlamenti látogatást biztosítanak számukra, melynek keretében a szerencsés vendégek az Országház Vadásztermének erkélyéről nézhetik meg a jeles eseményt és az Ország Tortáját is megízlelhetik ? tudtuk meg Altorjai Anitától, az Országgyűlés sajtófőnökétől.

A 25 nyertes lájkoló és hozzátartozóik, barátaik, összesen 100 fő, este 20 órakor lépnek be az épületbe, ahol különleges idegenvezetésben lesz részük. A Főlépcsőház, a Kupolaterem és a Szent Korona megtekintését követően ellátogathatnak az Országgyűlés elnökének dolgozószobájába, valamint megkóstolhatják az Ország Tortáját. Az idegenvezetést követően a Vadászterem erkélyéről tekinthetik meg az ünnepi tűzijátékot, melynek 20. percében felkapcsolják az új díszkivilágítást.

S mi lesz azokkal, akik sem a Parlamentbe nem jutnak be, sem a Duna-partra nem akarnak kimenni? Ők a képernyők előtt élvezhetik a tűzijátékot és a parlamenti díszkivilágítás bekapcsolását, melyet az m1 és az RTL Klub 21 órától élő adásban közvetít. Sajnos ők a kecskeméti barackkal ízesített kölestortát nem tudják majd megkóstolni.

Szóljon hozzá!